Den perfekte vegetarrett rett fra Mexico!
Denne varianten har et hint av taco og blir lett en favoritt hos barna på tur.
Ingredienser
-
2 stkløk
-
2 stkgulrot
-
2 stkrød paprika
-
1 stkrød chili
-
4 feddhvitløk
-
1 boksmais
-
1 posetacokrydder
-
2 bokserhakkede tomater
-
2 tstomatpure
-
1 bokshermetiske bønner
-
1 bokshermetiske kikerter
-
2 ssolje
-
1 klattcreme fraiche
-
1 posenacho chips
Forberedelser hjemme:
Kutt gjerne grønnsakene på forhånd for å gjøre det enklere på tur!
På tur – slik gjør du:
Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.
Varm olje i en gryte og fres grønnsakene til de er blanke og begynner å få farge.
Dryss over tacokrydderet, og la det frese i ca. 1 minutt.
Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt vann om du synes gryten er for tykk.
Skyll bønner og kikerter. Ha dem og mais i gryten. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server gryten rykende varm med limebåter, en klatt rømme og noen nacho chips. Ferskt brød eller ris er også godt til.