Chili sin carne
Chili sin carne

Chili sin carne

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Stine Pedersen

Den perfekte vegetarrett rett fra Mexico!

Denne varianten har et hint av taco og blir lett en favoritt hos barna på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk
    løk
  • 2 stk
    gulrot
  • 2 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    rød chili
  • 4 fedd
    hvitløk
  • 1 boks
    mais
  • 1 pose
    tacokrydder
  • 2 bokser
    hakkede tomater
  • 2 ts
    tomatpure
  • 1 boks
    hermetiske bønner
  • 1 boks
    hermetiske kikerter
  • 2 ss
    olje
  • 1 klatt
    creme fraiche
  • 1 pose
    nacho chips

TACO: Ferdiglaget tacokrydder setter en velkjent smak på retten, men du kan også blande sammen kryddermiksen selv.

Forberedelser hjemme:

Kutt gjerne grønnsakene på forhånd for å gjøre det enklere på tur!

På tur – slik gjør du:


1

Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.

2

Varm olje i en gryte og fres grønnsakene til de er blanke og begynner å få farge.

3

Dryss over tacokrydderet, og la det frese i ca. 1 minutt.

4

Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt vann om du synes gryten er for tykk.

5

Skyll bønner og kikerter. Ha dem og mais i gryten. Smak til med salt, pepper og limesaft.

6

Server gryten rykende varm med limebåter, en klatt rømme og noen nacho chips. Ferskt brød eller ris er også godt til.

FAVORITT: Tacokrydderet setter en velkjent smak, og sammen med nachos kan dette bli en favoritt.

Del denne artikkelen