Middag 

Chili con carne

Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

Chili con carne passer like godt på svaberget en kjølig sommerkveld som på de kalde høst- og vinterturene.

Retten er enkel å lage og metter godt. Hvis du ikke ønsker å lage den ute på tur; hva med å lage den hjemme og ta den med ut i en mattermos?

Porsjoner

Ingredienser

  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1
    løk
  • 3 dl
    kjøttbuljong
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1
    chili (mengde etter ønske)
  • 1 boks
    tomatbønner
  • 4 ss
    tomatpure
  • 4
    laurbærblad
  • 1 ts
    spisskummen
  • 2 ts
    basilikum
  • 2 ts
    oregano
  • 1 klype
    salt
  • 1 klype
    pepper

Alt i en panne - veldig praktisk!

Slik gjør du: 


1

Finhakk løk, hvitløk og chili og stek i litt olje. Sett til side. og brun kjøttdeigen.

2

Brun kjøttdeigen og ha i den stekte løken og chilien.

3

Tilsett tomatbønner, tomatpuré, buljong og krydder og kok opp. La retten småkoke noen minutter, til den "setter seg".

4

Smak til med salt og pepper og eventuelt annet krydder.

5

Server eventuelt med litt salat, rømme og brød.

På kjølige dager passer chili con carne fint som en varmende middagsrett.

Del denne artikkelen