Canja de galinha (Brasiliansk kyllingsuppe)

Publisert
Tekst: Stine Pedersen – Foto: Adriana Finstad
Opprinnelse: Brasil 

Canja de galinha er en ris- og kyllingsuppe. Den er en storfavoritt i hjemlandet Brasil og finnes i mange varianter – også en portugisisk variant. «Galinha» er portugisisk og betyr høne.

Tradisjonelt ble suppen servert ved sykdom – kokt på beina fra kyllingen og full av næring. Kanskje er det derfor den smaker så godt utendørs også? Lag gjerne suppen til ambassadør Adriana Finstad hjemme, hell over på termos og nyt et øyeblikk med varmende suppe i frisk luft.

FARGERIKT: Kutt opp kyllingen og alle grønnsakene i biter før du starter med trykkokeren.

Porsjoner

Ingredienser

  • 600 g
    Kyllingbiter
  • 1 dl
    ris
  • 1 stk
    gul løk (hakket)
  • 4 fedd
    hvitløk (hakket)
  • 2 stk
    mellomstore gulrøtter (kuttet i små terninger)
  • 4 stk
    mellomstore poteter (kuttet i små terninger)
  • 2 stk
    tomater (hakket)
  • 1 stor
    bunt persille
  • 2.5 dl
    kyllingkraft
  • 1.5 dl
    vann (ca)
  • 2 ts
    røkt paprikapulver
  • 1 dryss
    chili pulver
  • 1 dryss
    salt og pepper
  • 1 klunk
    neutral olje

1

Stek kyllingen i en trykkoker med olje, løk og hvitløk i et par minutter under røring.

2

Tilsett gulrøtter, poteter, tomater, kyllingkraft, vann, røkt paprika. Tilsett ønsket mengde med salt, pepper og chilli.

3

Lukk trykkokeren og så snart den når trykk, skru ned varmen og la det koke under trykk for 15 minutter.

4

Skru av varmen. Slipp trykket, og åpne kokeren. Ta kokeren tilbake til komfyren under lav varme, tilsett risen og la den småkoke for ca. 12 minutter eller til risen er kokt (uten trykk). Tilsett mer vann hvis nødvendig.

5

Skru av varmen og ha i hakket persille. Velbekomme!

NÆRINGSRIK: Tradisjonelt ble suppen servert ved forkjølelse. Grønnsakene og kyllingkraften har masse næring og varmer kroppen godt. Derfor også perfekt på tur!

Del denne artikkelen