Enchiladas er en meksikansk rett som består av fylte og gratinerte maistortillas.
Vi har laget en vill vri der du rører alle ingrediensene sammen i én panne. Alt-i-ett-enchiladas er en lettvint smaksbombe på tur.
Ingredienser
-
0.5 stkløk
-
1 stkpaprika
-
400 gelgkjøttdeig
-
150 gmais
-
400 gknuste tomater
-
2 dlris
-
4 stksmå tortillalefser
-
250 grevet ost
-
1 boksrømme (som tilbehør)
-
1 glasssalsa (som tilbehør)
Forberedelser hjemme:
Kutt løk og paprika i strimler.
Varm opp en stekepanne med smør og fres kjøttdeigen et par minutter. Ha i løk, paprika og mais, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Tilsett de knuste tomatene og enchiladakryddderet, og la det koke til sausen er noe kokt inn. Rør inn risen.
Ha det over i en boks. Del tortillalefsene i små trekanter og pakk det med deg. Ta med revet ost og pakk sekken.
På tur – slik gjør du:
Ha litt smør i en litt dyp stekepanne. Ha i tortillalefsebitene og tilsett kjøttmiksen. La alt surre til det er gjennomvarmt.
Tilsett osten og la det stå på lav bluss til osten har smeltet. Du kan godt servere enchiladas med litt rømme og salsa om du ønsker.
Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.