Middag 

Alt-i-ett-enchiladas

Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles

Enchiladas er en meksikansk rett som består av fylte og gratinerte maistortillas.

Vi har laget en vill vri der du rører alle ingrediensene sammen i én panne. Alt-i-ett-enchiladas er en lettvint smaksbombe på tur.

Porsjoner

Ingredienser

  • 0.5 stk
    løk
  • 1 stk
    paprika
  • 400 g
    elgkjøttdeig
  • 150 g
    mais
  • 400 g
    knuste tomater
  • 2 dl
    ris
  • 4 stk
    små tortillalefser
  • 250 g
    revet ost
  • 1 boks
    rømme (som tilbehør)
  • 1 glass
    salsa (som tilbehør)

Forberedelser hjemme:


1

Kutt løk og paprika i strimler.

2

Varm opp en stekepanne med smør og fres kjøttdeigen et par minutter. Ha i løk, paprika og mais, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

3

Kok ris etter anvisning på pakken.

4

Tilsett de knuste tomatene og enchiladakryddderet, og la det koke til sausen er noe kokt inn. Rør inn risen.

5

Ha det over i en boks. Del tortillalefsene i små trekanter og pakk det med deg. Ta med revet ost og pakk sekken.

På tur – slik gjør du:


1

Ha litt smør i en litt dyp stekepanne. Ha i tortillalefsebitene og tilsett kjøttmiksen. La alt surre til det er gjennomvarmt.

2

Tilsett osten og la det stå på lav bluss til osten har smeltet. Du kan godt servere enchiladas med litt rømme og salsa om du ønsker. ​

ALT-I-ETT-ENCHILADAS er en lettvint smaksbombe på tur.

Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen