En wrap er et mykt flatt brød rullet rundt en fylling. Wraps er super turmat. Du kan forberede den hjemme og ta med deg ut, eller lage alt når du er på tur.
Folk i Mexico, Middelhavet og Sør-Asia har spist wraps siden før og rundt 1900-tallet. Meksikanere refererer til dem som burritos, og de kommer i forskjellige ingrediensvarianter. Hovedsakelig brukes hvetemel eller mais, og lefsene er fylt med kjøtt, bønner, ris, ost eller andre ingredienser. Innpakningen i sin vestlige form kommer sannsynligvis fra California, som en generalisering av den meksikanske «Tex-Mex» burrito, og ble populær på 1990-tallet.
Ingredienser
-
4 stkgrove tortillalefser
-
4 stkkyllingfilet
-
1 stkhjertesalat
-
1 stkpaprika
-
0.5 stkagurk
-
1 stklime
-
1 bokshvitløkssaus eller rømme
-
1 klypesalt
-
1 drysspepper
-
1 dlolje til steking
Slik gjør du:
Skjær agurk og paprika i strimler.
Del kyllingfiletene i passe store biter. Stek dem i stekepanna i litt olje, og dryss over salt og pepper.
Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie, og ha pakken oppi en stekepanne eller gryte med lokk. Varm lefsene på lav varme på primus eller bål, og snu noen ganger underveis.
Når lefsene er varme: ha på hjertesalatblader, dressing, kylling og grønnsaker, press over litt limesaft og rull wrapen stramt sammen.
Eres bienvenido!
Tips:
- Både kjøtt, fisk og kylling kan brukes i wraps, og salat og andre grønnsaker, sopp, ost og kanskje en saus, for eksempel honey mustard. Hva med å bruke rester fra i går som fyll?
- Tips fra organisasjonen MiR (Mangfold-Inkludering-Respekt): tilsett tahini og kikertsalat til wrapen, i tillegg til kylling og salat. Kikertsalat lages av kikerter, sitron, litt olje, hakket persille, salt og pepper. Et glass tahini tilsettes saften fra en presset sitron og 8 fedd hvitløk. Masse smak!
Informasjonen om opprinnelsen til wraps er hentet fra wikipedia.