Wrap

Publisert – Sist oppdatert 03.02.2022
Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Gard Erik Arneberg/Norsk Friluftsliv
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser
Opprinnelse: Mexico USA 

En wrap er et mykt flatt brød rullet rundt en fylling. Wraps er super turmat. Du kan forberede den hjemme og ta med deg ut, eller lage alt når du er på tur.

Folk i Mexico, Middelhavet og Sør-Asia har spist wraps siden før og rundt 1900-tallet. Meksikanere refererer til dem som burritos, og de kommer i forskjellige ingrediensvarianter, hovedsakelig hvetemel eller mais, vanligvis fylt med kjøtt, bønner, ris, ost og andre ingredienser. Innpakningen i sin vestlige form kommer sannsynligvis fra California, som en generalisering av den meksikanske/Tex-Mex burrito, og ble populær på 1990-tallet.

Fremgangsmåte:
Porsjoner
1 porsjon gir 1 wrap

Ingredienser

  • 4 stk
    grove tortillalefser
  • 4 stk
    kyllingfilet
  • 1 stk
    hjertesalat
  • 1 stk
    paprika
  • 0.5 stk
    agurk
  • 1 stk
    lime
  • 1 boks
    hvitløkssaus eller rømme
  • 1 klype
    salt
  • 1 dryss
    pepper
  • 1 dl
    olje til steking

1

Skjær agurk og paprika i strimler.

2

Del kyllingfiletene i passe store biter. Stek dem i stekepanna i litt olje, og dryss over salt og pepper.

3

Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie, og ha pakken oppi en stekepanne eller gryte med lokk. Varm lefsene på lav varme på primus eller bål, og snu noen ganger underveis.

4

Når lefsene er varme: ha på hjertesalatblader, dressing, kylling og grønnsaker, press over litt limesaft og rull wrapen stramt sammen.

Eres bienvenido!

Tips: 

  • Både kjøtt, fisk og kylling kan brukes i wraps, og salat og andre grønnsaker, sopp, ost og kanskje en saus, for eksempel honey mustard. Hva med å bruke rester fra i går som fyll?

Bruk det du har som fyll, for eksempel kylling og grønnsaker som i oppsrkiften.

Informasjonen om opprinnelsen til wraps er hentet fra wikipedia.

Del denne artikkelen