Dette er en superenkel rett å lage på tur! Innholdet i tortillalefsa kan varieres med grønnsakene og krydderet du liker best.
Linser, som er mye brukt både i Midt-Østen, India og Latin-Amerika, finnes i en mengde forskjellige varianter, blant annet røde og grønne. Fordi linser inneholder mye proteiner og derfor er en god erstatning for kjøtt, egner de seg godt som turmat. Prøv dem i en tortillalefse med enkelt tilbehør!
Ingredienser
-
50 grøde linser
-
4 stksmå tortillalefser (eller 3 store)
-
1 stkløk
-
1 stkfersk chili
-
1 dæsjtomatpure på tube
-
1passe mengde smør eller olje til steking
-
1 neverevet parmesanost
Slik gjør du:
Kok linsene i en gryte.
Grovhakk løk og chili og stek i litt smør eller olje.
Når løken er mør, klemmer du noen centimeter med tomatpure ut i pannen og rører rundt.
Slå i noen dråper vann og la surre i 1 minutt før du blander i linsene.
La hele blandingen trekke i noen minutter.
Krydre eventuelt med det du måtte ha i sekken.
Server som wrap med et lite dryss parmesan.
Tips:
- For å spare gass holder det med ett oppkok, og så la gryten med linser stå med lokk så lenge pakken sier de skal koke. Når tiden er ute, gir du dem et nytt oppkok og sjekker at de er møre.
- Tørkede linser er lette å bære med seg, men de kan også kjøpes ferdig kokt.
Oppskriften er hentet fra Tursiden.net