Quiche på primusen er enklere å lage enn du tror – spesielt om du bytter ut paideigen med tortillalefser.
Vi har laget vår vri på den franske klassikeren med påskens rester av elgpølse.
Ingredienser
-
2hele egg
-
3eggeplommer
-
2 dlkremfløte
-
1.5 dlcreme fraiche
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1 neverevet ost
-
1tortillalefse
-
8 skiverelgpølse
-
2 stkvårløk
Forberedelser hjemme:
Pisk sammen egg, eggeplommer, kremfløte, creme fraiche, salt og pepper. Ha det over på en brusflaske eller en drikkeflaske.
Del opp elgpølsen og vårløken i tynne skiver, og ha det over i en liten matboks. Ta med revet ost.
På tur – Slik gjør du:
Ha litt olje i en stekepanne. Ha tortillalefsen i stekepannen og fyll opp med eggeblandingen. Ha i skivene med elgpølse og vårløk. Ha i revet ost til slutt.
Fyr opp primusen på lav varme. Det er viktig at blussen er på det laveste slik at quichen ikke svir seg. Quichen er ferdig når eggeblandingen har stivnet.
Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles i Norges Jeger- og Fiskerforbund.