Quesadilla

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Hva med å droppe den tørre brødskiven til fordel for fylt quesadilla på tur?

Quesadilla er tortillalefser – sånne du har til tacoen – fylt med ost som grilles. Og som tacoen kommer quesadilla fra Mexico.

 

Porsjoner
4 porsjoner gir 8 tortillas

Ingredienser

  • 1 pk
    med tortillalefser
  • 50 g
    revet ost
  • 1 pk
    krydret kalkunskinke eller annen skinke
  • 2 stk
    modne avokadoer
  • 1 stk
    lime
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    maldonsalt
  • 1 ts
    pepper
  • 1 stk
    koriander
  • 2 stk
    vårløkstenger
  • 2 ss
    smør til steking

Slik gjør du:


1

Lag guacamole: Kutt hvitløk i små biter, og mos sammen med avokadoene. Ha i limesaft og rør godt. Smak til med salt og pepper.

2

Så er det tid for hovedretten: Ha smør i panna, varm opp, og legg klar en lefse. På den ene halvdelen tar du to skiver krydderskinke, litt revet ost, vårløk og koriander. Brett lefsa, og legg det hele over i panna.

3

Press ned med en flat tallerken eller lignende mens du steker - quesadilla skal bli «faste» og flate! Når osten har begynt å smelte litt, snur du og steker på den andre siden. Hvis du har stor nok panne, kan du gjerne steke to lefser mot hverandre om gangen. Ta da pålegg på hele lefsa, og legg en annen over.

4

Når lefsene er gyldne og sprø på begge sider, er de ferdige. Server med guacamole og friske urter, og nyt!

QUESADILLA: Carolina Penaherrera, som opprinnelig er fra Ecuador, lager ofte quessadilla til familien sin. Kanskje står det på menyen på Turmat fra hele verden-dagen også?

Tips: 

  • Putt ønsket mengde urter og vårløk i en tett boks før du går ut på tur, så slipper du å ha med mer enn du trenger.
  • Ha oppi noen dråper med kaldt vann sammen med urtene og vårløken, så holder de seg friske og fine i mange timer!
  • Guacamolen kan lages hjemme på forhånd.

 

Oppskriften er fra: Carolina Penaherrera

Del denne artikkelen