Tortilla

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Tortillatrenden har gått viralt på TikTok, og er nå en av de rettene som deles mest i sosiale medier. Du kan praktisk talt fylle tortillaen med det du måtte ønske, brette og enten steke i panna eller i et toastjern.

Den nye tortillatrenden lages i alle mulige varianter. Vi lagde vår versjon med kjøttdeig av elg på bålet. Trenden omtales flere steder som lockdown-mat, og fremgangsmåten er enkel – du lager et snitt fra midten og ned, og legger ulikt fyll på hver ¼ del av tortillaen. Så bretter du opp fra venstre over til høyre og ned.

Dette trenger du:

-3 plastbokser

-Ved

-Lighter eller fyrstikker

-Stekepanne

-Klype/stekespade

Porsjoner
Gir 4 tortillas

Ingredienser

  • 4 stk
    tortillalefser
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 0.5 stk
    gul løk
  • 1 ts
    salt/pepper
  • 1 ts
    tørket timian
  • 150 g
    sopp
  • 175 g
    cherrytomater
  • 2 pk
    fersk mozzarella

TILBEHØR: Velg fyll du synes er godt!

Mye av forberedelsene kan du gjøre hjemme:


1

Finhakk løk. Varm opp en stekepanne og fres kjøttdeig og løk sammen. Krydre med salt, pepper og timian. Ha det over i en plastboks.

2

Del opp sopp og cherrytomater i biter og ha det over i en plastboks. Del mozzarella i skiver, og pakk de i tørkepapir.

Dette gjør du på tur:


1

Gjør et snitt i tortillalefsene fra midten og ned.

2

Ha mozzarellaskiver på trekanten nederst til venstre. Følg på med kjøttdeig på trekanten øverst til venstre og skiver i sopp til høyre. Avslutt med salat og cherrytomater nederst til høyre.

3

Pakk tortillalafsen sammen ved å brette nederste trekant til venstre over den øverste til venstre, så bretter du over til høyre og ned slik at du har en trekantet lomme.

4

Legg den fylte tortillaen på bålet og stek den til den er gyllen på begge sider og mozzarellaen har begynt å smelte.

DEN STORE TIKTOK-TRENDEN: Anine er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund, og viser hvordan du kan lage enkel og god turmat!

Del denne artikkelen