Tortilla

Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles

Tortilla kan du praktisk talt fylle med det du måtte ønske, brette og enten steke i panna eller i et toastjern.

Tortillatrenden lages i alle mulige varianter. Vi lagde vår versjon med kjøttdeig av elg på bålet. Fremgangsmåten er enkel – du lager et snitt fra midten og ned, og legger ulikt fyll på hver ¼ del av tortillaen. Så bretter du opp fra venstre over til høyre og ned.

Porsjoner
1 porsjon gir 4 tortillas

Ingredienser

  • 4 stk
    tortillalefser
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 0.5 stk
    gul løk
  • 1 ts
    salt/pepper
  • 1 ts
    tørket timian
  • 150 g
    sopp
  • 175 g
    cherrytomater
  • 2 pk
    fersk mozzarella

TILBEHØR: Velg fyll du synes er godt!

Forberedelser hjemme:

  • Finhakk løk. Varm opp en stekepanne og fres kjøttdeig og løk sammen. Krydre med salt, pepper og timian. Ha det over i en plastboks.
  • Del opp sopp og cherrytomater i biter og ha det over i en plastboks. Del mozzarella i skiver, og pakk de i tørkepapir.

På tur – slik gjør du:


1

Gjør et snitt i tortillalefsene fra midten og ned.

2

Ha mozzarellaskiver på trekanten nederst til venstre. Følg på med kjøttdeig på trekanten øverst til venstre og skiver i sopp til høyre. Avslutt med salat og cherrytomater nederst til høyre.

3

Pakk tortillalafsen sammen ved å brette nederste trekant til venstre over den øverste til venstre, så bretter du over til høyre og ned slik at du har en trekantet lomme.

4

Legg den fylte tortillaen på bålet og stek den til den er gyllen på begge sider og mozzarellaen har begynt å smelte.

DEN STORE TIKTOK-TRENDEN: Anine er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund, og viser hvordan du kan lage enkel og god turmat!

Oppskrift fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

 

Se video om hvordan lage tortilla her:

Del denne artikkelen