Tortilla kan du praktisk talt fylle med det du måtte ønske, brette og enten steke i panna eller i et toastjern.
Tortillatrenden lages i alle mulige varianter. Vi lagde vår versjon med kjøttdeig av elg på bålet. Fremgangsmåten er enkel – du lager et snitt fra midten og ned, og legger ulikt fyll på hver ¼ del av tortillaen. Så bretter du opp fra venstre over til høyre og ned.
Ingredienser
-
4 stktortillalefser
-
400 gkjøttdeig
-
0.5 stkgul løk
-
1 tssalt/pepper
-
1 tstørket timian
-
150 gsopp
-
175 gcherrytomater
-
2 pkfersk mozzarella
Forberedelser hjemme:
- Finhakk løk. Varm opp en stekepanne og fres kjøttdeig og løk sammen. Krydre med salt, pepper og timian. Ha det over i en plastboks.
- Del opp sopp og cherrytomater i biter og ha det over i en plastboks. Del mozzarella i skiver, og pakk de i tørkepapir.
På tur – slik gjør du:
Gjør et snitt i tortillalefsene fra midten og ned.
Ha mozzarellaskiver på trekanten nederst til venstre. Følg på med kjøttdeig på trekanten øverst til venstre og skiver i sopp til høyre. Avslutt med salat og cherrytomater nederst til høyre.
Pakk tortillalafsen sammen ved å brette nederste trekant til venstre over den øverste til venstre, så bretter du over til høyre og ned slik at du har en trekantet lomme.
Legg den fylte tortillaen på bålet og stek den til den er gyllen på begge sider og mozzarellaen har begynt å smelte.
Oppskrift fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Se video om hvordan lage tortilla her: