Pizzasnurrer ute kommer til å bli en favoritt.
Med nydelig reinsdyrmedaljong og pesto med masse mozzarella er dette både smakfull og lettvint turmat!
Ingredienser
-
150 gramreinsdyrmedaljong
-
1 sssmør
-
0.5 stkrødløk
-
1 stkpizzabunn
-
1 dlpesto
-
1 nevepinjekjerner
-
110 gramrevet mozarella
-
1 dæsjsmør til steking
-
1 klypesalt
-
1 klypepepper
Forberedelser hjemme:
Krydre reinsdyrmedaljongen med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres reinsdyrmedaljongen til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider. La den hvile før du deler den i tynne skiver.
Finhakk rødløken.
Brett ut den ferdige pizzadeigen og la bakepapiret ligge under. Bre et lag med pesto på topp. Ha på mozzarella, pinjekjerner, rødløk og skivene med reinsdyrmedaljong.
Rull pizzadeigen tett sammen og pakk den inn i bakepapiret. Ha den i en brødpose og pakk den med i sekken.
På tur – slik gjør du:
Del pizzapølsen i skiver på cirka 2 cm.
Varm stekepanna på primus eller bål på middels varme, og smelt smøret.
Ha pizzasnurrene over i stekepannen. Det er lurt å legge dem langs kanten da den sterkeste varmen er i midten. Legger du en pizzasnurr i midten, blir den fort svidd før den er gjennomstekt.
Snu pizzasnurrene når de begynner å bli gylne. Bruk gjerne lokk for å få dem gjennomstekt, men pass på at varmen ikke er for høy.
Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.