Pizzasnurrer

Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles

Pizzasnurrer ute kommer til å bli en favoritt.

Med nydelig reinsdyrmedaljong og pesto med masse mozzarella er dette både smakfull og lettvint turmat!

Porsjoner

Ingredienser

  • 150 gram
    reinsdyrmedaljong
  • 1 ss
    smør
  • 0.5 stk
    rødløk
  • 1 stk
    pizzabunn
  • 1 dl
    pesto
  • 1 neve
    pinjekjerner
  • 110 gram
    revet mozarella
  • 1 dæsj
    smør til steking
  • 1 klype
    salt
  • 1 klype
    pepper

Forberedelser hjemme:


1

Krydre reinsdyrmedaljongen med salt og pepper.

2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres reinsdyrmedaljongen til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider. La den hvile før du deler den i tynne skiver.

3

Finhakk rødløken.

4

Brett ut den ferdige pizzadeigen og la bakepapiret ligge under. Bre et lag med pesto på topp. Ha på mozzarella, pinjekjerner, rødløk og skivene med reinsdyrmedaljong.

5

Rull pizzadeigen tett sammen og pakk den inn i bakepapiret. Ha den i en brødpose og pakk den med i sekken.

På tur – slik gjør du: 


1

Del pizzapølsen i skiver på cirka 2 cm.

2

Varm stekepanna på primus eller bål på middels varme, og smelt smøret.

3

Ha pizzasnurrene over i stekepannen. Det er lurt å legge dem langs kanten da den sterkeste varmen er i midten. Legger du en pizzasnurr i midten, blir den fort svidd før den er gjennomstekt.

4

Snu pizzasnurrene når de begynner å bli gylne. Bruk gjerne lokk for å få dem gjennomstekt, men pass på at varmen ikke er for høy.

FYLLET i pizzasnurrene må ikke være akkurat som i oppskriften. Bruk det du har og det du liker.

Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen