Hvorfor ikke ta med helgepizzaen ut?
Pizza er enkelt å lage på tur, særlig hvis du fikser deigen hjemme på forhånd. Ta med ferdigrevet ost, valgfri saus og topping, så kan fredagskosen like gjerne nytes ute som hjemme i stua. I denne oppskriften bruker vi spekeskinke og ruccola som topping – superenkelt og kjempegodt!
Ingredienser
-
1pizzadeig
-
1 bokstomatsaus
-
1 poserevet ost
-
1 posevasket og spiseklar ruccola
-
150 gspekeskinke
-
1 dlolje til steking
-
1liten pose pizzakrydder
Forberedelser hjemme:
- Lag pizzadeig (eller kjøp en ferdig deig).
- Kutt opp ingredienser hvis nødvendig.
Ute på tur – slik gjør du:
Bruk hendene til å forme en klump av deigen til en rund pizza.
Stek kun den ene siden av pizzaen i en smurt stekepanne.
Ta panna av bålet, snu pizzaen med den nystekte siden opp. Ta på saus og ost.
Plasser pizzaen tilbake i panna og dekk til med lokk for å skape nok varme til å smelte osten. Stek pizzaen til osten har smeltet.
Dryss på pizzakrydder, legg på spekeskinke og ruccola.
Tips:
- La bålet bli rødglødende og unngå åpne flammer når pizzaen stekes. Da får du en jevnere steking og unngår brent pizza.
- Har du prøvd hvit pizza? Crème fraiche, hvitløk og lime blir et ypperlig alternativ til tradisjonell tomatsaus.
Denne oppskriften er hentet fra nettsiden www.eventyrgutten.no.