Pizza

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: John Hobberstad

Hvorfor ikke ta med helgepizzaen ut?

Pizza er enkelt å lage på tur, særlig hvis du fikser deigen hjemme på forhånd. Ta med ferdigrevet ost, valgfri saus og topping, så kan fredagskosen like gjerne nytes ute som hjemme i stua. I denne oppskriften bruker vi spekeskinke og ruccola som topping – superenkelt og kjempegodt!

Porsjoner

Ingredienser

  • 1
    pizzadeig
  • 1 boks
    tomatsaus
  • 1 pose
    revet ost
  • 1 pose
    vasket og spiseklar ruccola
  • 150 g
    spekeskinke
  • 1 dl
    olje til steking
  • 1
    liten pose pizzakrydder

Forberedelser hjemme:

  • Lag pizzadeig (eller kjøp en ferdig deig).
  • Kutt opp ingredienser hvis nødvendig.

ENKELT: Medbragt deig gjør det enkelt med pizza på tur.

Ute på tur – slik gjør du:


1

Bruk hendene til å forme en klump av deigen til en rund pizza. ​

2

Stek kun den ene siden av pizzaen i en smurt stekepanne. ​

3

Ta panna av bålet, snu pizzaen med den nystekte siden opp. Ta på saus og ost.

4

Plasser pizzaen tilbake i panna og dekk til med lokk for å skape nok varme til å smelte osten. Stek pizzaen til osten har smeltet. ​

5

Dryss på pizzakrydder, legg på spekeskinke og ruccola.

PÅ MED SAUS OG OST: Hvis du vil bruke topping som krever å stekes for seg, som kjøttdeig eller løk, er det lurt å gjøre dette på forhånd.

Tips:

  • La bålet bli rødglødende og unngå åpne flammer når pizzaen stekes. Da får du en jevnere steking og unngår brent pizza.
  • Har du prøvd hvit pizza? Crème fraiche, hvitløk og lime blir et ypperlig alternativ til tradisjonell tomatsaus.

FERDIG: Vær så god og spis!

Denne oppskriften er hentet fra nettsiden www.eventyrgutten.no.

Del denne artikkelen