Lunsj 

Khao Jee – grillede riskaker

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Khao Jee er en thailandsk rett laget av klebrig ris.

Grillede riskaker blir dyppet i egg og stekt til videre de blir crispy og sprø. Khao Jee er en populær gatemat og som også spises til frokost.

Porsjoner
1 porsjon gir 3 riskaker

Ingredienser

  • 1 kg
    klebrig ris
  • 250 ml
    kokosmelk
  • 1 ts
    salt
  • 5
    egg
  • 0.5 ss
    krydder
  • 2 ss
    soyasaus

Slik gjør du: 


1

Skyll klebrig ris og legg i vann over natten.

2

Kok den klebrige risen til den er myk.

3

Ha kokosmelk og salt i en kjele og varm opp til det nesten når kokepunktet. Rør godt.

4

Hell kokosmelk forsiktig over risen og bland godt mens den klebrige risen fortsatt er varm.

5

Når den klebrige risen begynner å sette seg, lager du en ball (rund, flat eller avlang.

6

Grill den klebrige risen på en bålrist eller i stekepanna til den er stekt på begge sider og stivner godt.

7

Bland egg, krydder og soyasaus.

8

Dypp risbollene i egg og grill videre til de er gjennomvarme og gyllenbrune.

9

Server risbollene sammen med sursøt saus.

Tips: 

Risbollene kan lages ferdig hjemme og varmes på bål eller grill ute på tur.

Oppskriften er fra: Chanpen Ngamprom

CRISPY BÅLMAT: Risbollene blir crispy når du har stekt dem med eggeblandingen. Dypp dem gjerne i sursøt saus før du spiser.

Del denne artikkelen