Khao Jee er en thailandsk rett laget av klebrig ris.
Grillede riskaker blir dyppet i egg og stekt til videre de blir crispy og sprø. Khao Jee er en populær gatemat og som også spises til frokost.
Ingredienser
-
1 kgklebrig ris
-
250 mlkokosmelk
-
1 tssalt
-
5egg
-
0.5 sskrydder
-
2 sssoyasaus
Slik gjør du:
Skyll klebrig ris og legg i vann over natten.
Kok den klebrige risen til den er myk.
Ha kokosmelk og salt i en kjele og varm opp til det nesten når kokepunktet. Rør godt.
Hell kokosmelk forsiktig over risen og bland godt mens den klebrige risen fortsatt er varm.
Når den klebrige risen begynner å sette seg, lager du en ball (rund, flat eller avlang.
Grill den klebrige risen på en bålrist eller i stekepanna til den er stekt på begge sider og stivner godt.
Bland egg, krydder og soyasaus.
Dypp risbollene i egg og grill videre til de er gjennomvarme og gyllenbrune.
Server risbollene sammen med sursøt saus.
Tips:
Risbollene kan lages ferdig hjemme og varmes på bål eller grill ute på tur.
Oppskriften er fra: Chanpen Ngamprom