Halloumidadler

Publisert – Sist oppdatert 04.11.2021
Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Robin Malm
Opprinnelse: Kypros 

Halloumiost er en kypriotisk grillost og beholder formen ved oppvarming.

Tidligere ble denne laget på fåremelk, mens den nå hovedsakelig lages på kumelk. Disse halloumidadlene er en perfekt kombinasjon av søtt og salt.

Porsjoner
1 porsjon gir 3 halloumidadler

Ingredienser

  • 12 stk
    stenfrie og store dadler
  • 1 stk
    halloumiost
  • 0.5 dl
    olje til steking

Slik gjør du: 


1

Del opp osten i 1/2 cm tykke skiver, omtrent på størrelse med daddelen.

2

Surr en halloumiskive fast med hyssing på hver side av daddelen.

3

Stek i stekepanne eller grill på bål til osten er passelig lysebrun og daddelen varm.

Tips: 

  • Hyssing er mer praktisk enn for eksempel tannstikkere, fordi den holder osten og daddelen sammen som en pakke, uten at osten deler seg opp.

 

Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute

SØTT OG SALT: Halloumidadler sto på menyen ved Norsk Friluftslivs inkluderingsseminar i Stavanger i oktober-2021. Deltakere på arbeidspraksis med DNT bidro med matlagingen.

Del denne artikkelen