Bare tanken på å fritere ville vekster kan gi vann i munnen. Hva med å prøve en polsk variant?
I denne oppskriften bruker vi et gledelig gjensyn etter vinteren, nemlig skudd av stornesle.
Ingredienser
-
100 gramstornesleskudd
-
100 gramsiktet mel
-
1egg
-
3 dlkaldt øl
-
1 dlolje (til frityrsteking)
-
1 klypesalt og pepper
-
0.5sitron (til servering)
Slik gjør du:
Vask storneslen og klapp den tørr i et kjøkkenhåndkle.
Bland mel, egg, halvparten av ølet, salt og pepper i en stor bolle. Bruk visp til du får en jevn røre. Sett til side.
Frityrstekingen kan du gjøre i ei stekepanne med høye kanter, men ikke fyll den mer enn en tredjedel. Varm oljen i stekepanna og test med litt av røren. Om det umiddelbart bobler rundt røren i oljen, er oljen klar. Ikke bruk for varm plate.
Dekk brennesleskuddene godt med røre i bollen, og plukk dem ut med en pølseklype eller lignende og la dem dryppe litt av før du legger dem i oljen i stekepanna.
Stek på begge sider til du er fornøyd med brunfargen. Plukk dem ut etter hvert som de er ferdige og legg dem på tørkepapir for å renne av.
Server med sitron.
Oppskriften er fra: Norges sopp- og nyttevekstforbund.