Fritert stornesle

Publisert
Tekst: Ane Willmann - Villnis – Foto: Ane Willmann - Villnis

Bare tanken på friterte ville vekster kan gi vann i munnen. Vil du prøve en polsk variant?

I denne oppskriften bruker vi et gledelig gjensyn etter vinteren, nemlig skudd av stornesle.

Ingredienser til fritert stornesle; egg, øl, mel og stornesle-skudd.

Porsjoner

Ingredienser

  • 100 gram
    stornesleskudd
  • 100 gram
    siktet mel
  • 1
    egg
  • 3 dl
    kaldt øl
  • 1 dl
    olje (til frityrsteking)
  • 1 klype
    salt og pepper
  • 0.5
    sitron (til servering)

1

Vask storneslen og klapp den tørr i et kjøkkenhåndkle.

2

Bland mel, egg, halvparten av ølet, salt og pepper i en stor bolle. Bruk visp til du får en jevn røre. Sett til side.

3

Frityrstekingen kan du gjøre i ei stekepanne med høye kanter, men ikke fyll den mer enn en tredjedel. Varm oljen i stekepanna og test med litt av røren. Om det umiddelbart bobler rundt røren i oljen, er oljen klar. Ikke bruk for varm plate.

4

Dekk brennesleskuddene godt med røre i bollen, og plukk dem ut med en pølseklype eller lignende og la dem dryppe litt av før du legger dem i oljen i stekepanna.

5

Stek på begge sider til du er fornøyd med brunfargen. Plukk dem ut etter hvert som de er ferdige og legg dem på tørkepapir for å renne av.

6

Server med sitron.

Crispy frityrstekte stornesleskudd.

Oppskriften er fra: Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Del denne artikkelen