Bruschetta

Tekst: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv – Foto: Mari Kolbjørnsrud/Norsk Friluftsliv

Bruschetta består av grillede eller stekte biter av brød eller baguette med hvitløk, olivenolje og salt. Det er vanlig å toppe bruschettaen med tomater.

Bruschetta er tradisjonell italiensk fattigmannskost, fordi det var en fin måte å bruke opp gammelt brød på.

 

Porsjoner
1 porsjon gir 2 små bruchetta

Ingredienser

  • 4 skiver
    lyst brød
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 stk
    tomat, finhakket
  • 0.5 stk
    rødløk, finhakket
  • 1 båt
    hvitløk
  • 2 ss
    basilikum, fersk
  • 0.5 dl
    olivenolje
  • 0.5 ts
    salt
  • 0.5 ts
    pepper

Slik gjør du:


1

Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.

2

Gni inn den ene siden av brødet med hvitløk.

3

Bland tomater, løk, basilikum og olivenolje.

4

Fordel blandingen på brødet, pynt med basilikumblad.

Tips:

En halvstekt baguette egner seg godt til tur. Skjær den i skiver og stek skivene i stekepanna, og du får ferskt og crispy brød til bruchettaen.

Oppskriften er fra: Daniela Purisma Fuentes v/ Oslo Voksenopplæring Helsfyr

Daniela skriver:

«I 2007 flyttet jeg fra Italia til Norge. Jeg kommer fra Pisa, som ligger i regionen Toscana. Denne delen av Italia er kjent for sine olivenlunder, tomater og basilikum. Da jeg bodde i Italia jobbet jeg på et tradisjonelt kjøkken hvor det ble servert en nydelig variant av ekte italiensk bruchetta. Det er denne lille, men velsmakende retten jeg vil gi dere smaken av. Når jeg tenker tilbake på disse luktene lengter jeg hjem».

SMAK AV ITALIA: Bruchetta egner seg godt som en forrett, eller som en lett lunsj hvis du lager flere.

Del denne artikkelen