Bannock er en tradisjonell skotsk brødkake som bakes i ovn eller stekepanne.
Bannockbrødet er formet som en rund leiv, og man forsyner seg gjerne med å skjære ut et stykke av brødet akkurat som et kakestykke. Faktisk er det dette trekantede porsjonsstykket av en bannock som egentlig het «scone», og ikke de bakverkene stekt i porsjonsstørrelse som vi vanligvis får i dag.
Tilsvarende grunnoppskrift er også kjent under navnet «pelsjegerbrød», som stammer fra gullrushet i USA.
Ingredienser
-
5 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
0.25 tssalt
-
2 tssukker
-
2 dlvann (juster etter behov)
-
0.5 dlolje til steking
Slik gjør du:
Bland alt det tørre, inkludert bakepulver.
Spe på med vann til deigen er fast nok til å gå i stekepanna, men ikke så fast at den ikke kan presses flat med hendene.
Stek brødene i litt olje i stekepanna.
Del brødet i 4 eller 6 biter etter at det er ferdig stekt.
Tips:
- Brødet kan fylles med varierte ingredienser, for eksempel ost som smelter ved steking eller sjokolade hvis du ønsker en søtere variant.