Pakistansk omelett

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Denne omeletten er spicy og mettende. Bruk det du har av grønnsaker i omeletten. Kanskje du har noen rester fra i går?

Porsjoner

Ingredienser

  • 4
    egg
  • 2 ss
    melk
  • 0.5
    rød løk
  • 1 neve
    fersk spinat
  • 0.5 ts
    koriander (pulver)
  • 1 ts
    spisskummen (pulver)
  • 0.5 ts
    gurkemeie
  • 0.5 ts
    salt
  • 0.5 ts
    chilipulver
  • 0.5 ts
    chiliflakes
  • 1 ts
    fersk koriander

Slik gjør du: 


1

Ha melk, egg og krydder i en bolle.

2

Hakk opp frisk koriander og spinat.

3

Bland alt sammen.

4

Kutt opp løk og brun det lett i en stekepanne.

5

Ha over eggeblandingen og stek den under lokk på middels varme.

6

Serveres med fersk spinat, cherrytomater og brød, gjerne chapati.

Oppskriften er fra: Andleeb Pervez, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.

Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og pakistansk versjon).

LOKK: Når alt er oppi panna, stekes omeletten under lokk til den er gjennomstekt.

Del denne artikkelen