Souvlaki er gresk grillspyd som egner seg ypperlig til grilling på bål.
Tilbehøret bestemmer du selv!
Ingredienser
-
600 gramkyllingfilet i biter
-
1 dlgod olivenolje
-
0.5presset sitron
-
1knivsodd revet sitronskall
-
3 feddhvitløk (hakket)
-
1 tstørket oregano (eller en liten kvast frisk oregano)
-
1 tstørket rosmarin (eller en liten kvast frisk rosmarin)
-
0.5 tsgrovmalt pepper
Slik gjør du:
Bland marinaden (olivenolje, sitronsaft, sitronskall, hvitløk, urter og pepper).
Kutt kyllingkjøttet i biter og la dem marinere i 30–60 minutter.
Tre kyllingbitene på grillspyd.
Spydene grilles på grillrist eller legges i pakker av aluminiumsfolie som stekes på glørne. Ved sistnevnte metode‚ ha olje i folien så spydene ikke svir seg. Spydene er ferdige når kyllingkjøttet er gjennomstekt og har fått en brun, sprø stekeskorpe.
Oppskrift på tzatziki (saus/dressing):
Ingredienser
-
3 dlgresk yoghurt (lettrømme kan også brukes)
-
1 stkagurk
-
0.5 tssalt
-
2 feddhvitløk
-
1 stksitron (saften)
-
0.5 tsnykvernet pepper
Slik gjør du:
Riv slangeagurk på råkostjern og dryss på salt.
Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt.
Smak til med nykvernet pepper.
Serveres med pitabrød, stekte poteter og gresk salat. Gresk salat er en salat som blant annet inneholder fetaost, tomat, agurk, oliven og rødløk, og en sprut med sitronsaft og olivenolje.
Tips:
- Stekte poteter kan tas med hjemmefra og varmes i foliepakke.
- Tzatziki kan kjøpes ferdig som et alternativ til å lage den selv.
Oppskriften er fra: Elever ved Kuben videregående skole i Oslo.