Chapati – brød stekt i stekepanne

Publisert – Sist oppdatert 16.03.2021

Chapati er en indisk rett som det spises mye av i Asia, men også i variasjoner i andre verdensdeler

Brødet er et godt og enkelt alternativ til pinnebrødet, også når det er bålforbud.

 

Porsjoner
1 porsjon

Ingredienser

  • 1 dl
    mel
  • 0.5 dl
    lunka vann
  • 1 ts
    salt

Man kan lage deigen hjemme, eller ta med alle ingrediensene og en stor bolle, og lage deigen på tur. Det går også an å ta med en brødpose som man kan kna deigen oppi. Pass på at man ikke tar for mye vann.

Utstyr

  • 1 dl mel
  • Målebeger
  • Vann
  • Sleiv
  • Bolle
  • Brødposer
  • Stormkjøkken
  • Fyrstikker
  • Stekespade

 

Slik gjør du:


1

Kna deigen godt. Ha litt mel på bordet slik at deigen ikke fester seg i bordet. Dersom deigen klistrer seg til hendene kan du bruke litt mel. Kna til deigen er myk og god å arbeide med.

2

Del deigen i emner og kjevle ut til lompestørrelse. Pass på at det ikke er for mye mel på chapatien når du skal steke.

3

Stek chapatien på ganske sterk varme. Først til den begynner å blære seg. Da snur du den og klemmer lufta ut med en stekespade. Når du slipper, begynner den å blåse seg opp igjen. Snu og gjør det samme et par ganger til. Det går fort, men pass på at den blir nok stekt så den ikke smaker rå deig.

4

Legg de ferdige chapatiene utover, gjerne på rist.

5

Server med ris og dal, eller bare spis den som den er

Del denne artikkelen