S’more

Publisert – Sist oppdatert 19.12.2022
Foto: Gard Erik Arneberg/Norsk Friluftsliv
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser
Opprinnelse: USA Canada 

En S’more er en tradisjonell godbit som man lager på bål, gjerne på kvelden, og som er veldig populær i USA og Canada. Den består av en brennstekt marshmallow og et lag med sjokolade mellom to stykker graham cracker, eller fullkornkjeks på norsk.

S’more er en sammentrekning av uttrykket «some more», altså «litt mer». En tidlig publisert oppskrift på en s’more finnes i en bok med oppskrifter publisert av Campfire Smores-selskapet på 1920-tallet, der det ble kalt en «Graham Cracker Sandwich». Teksten indikerer at godbiten allerede var populær blant både gutte- og jentespeiderne. I 1927 ble en oppskrift på «Some More» publisert i Tramping og Trailing with the Girl Scouts. Så dette er virkelig en tradisjonell friluftsgodbit med lang historie.

Ingredienser

  • Marshmellow
  • Sjokolade (helst plate form)
  • Fullkornskjeks (for eksempel kornmo)


Tilbereding

S’mores lages best på bål og ute etter en tur.


Slik gjør du: 

BÅLSTEKT: Varm marsmellowen på bålet først, før du legger den oppå en kornmokjeks og en sjokoladebit. Da smelter sjokoladen.


1

En marshmallow, vanligvis holdt på metall eller tre spyd, varmes opp over flammene til den er gyldenbrun. Da blir marshmellowen seig, men ikke brent. Man kan naturligvis varme den mer eller mindre, avhengig av individuel preferanse.

2

Deretter legger man den stekte marshmellowen på toppen av en fullkornskjeks med et stykke sjokolade, også legger man en kjeks til på toppen. Altså en skikkelig sandwich.

Enjoy!

SØT BÅLKOS: Nam!

Del denne artikkelen