Denne semulegrøten fra Pakistan er en søt og god dessert, som serveres med frisk frukt og nøtter.
Porsjoner
Ingredienser
-
1 dlsemulegryn
-
1 dlhavregryn
-
0.5 dlsukker
-
1 tskardemomme
-
0.25 gramsafran
-
8 dlvann
-
2 sssmør
-
1 nevemandler, pistasjnøtter, rosiner, fersk mango (til topping)
Slik gjør du:
1
Varm opp vann, sukker, kardemomme og safran, til sukkeret har løst seg opp.
2
Sett kjelen til side.
3
Stek semulegryn og havregryn i en stekepanne til det blir gylden.
4
Tilsett smøret og rør godt.
5
Tilsett vannblandingen litt og litt. Vær forsiktig når du gjør det, det er veldig varmt.
6
Rør i blandingen mens den koker til du får en grøtaktig konsistens.
7
Grøten kan toppes med nøtter, rosiner og frukt.
Oppskriften er fra: Andleeb Pervez, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.
Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og pakistansk versjon).