
Denne semulegrøten fra Pakistan er en søt og god dessert, som serveres med frisk frukt og nøtter.
Ingredienser
-
1 dlsemulegryn
-
1 dlhavregryn
-
0.5 dlsukker
-
1 tskardemomme
-
0.25 gramsafran
-
8 dlvann
-
2 sssmør
-
1 nevemandler, pistasjnøtter, rosiner, fersk mango (til topping)
Slik gjør du:
Varm opp vann, sukker, kardemomme og safran, til sukkeret har løst seg opp.
Sett kjelen til side.
Stek semulegryn og havregryn i en stekepanne til det blir gylden.
Tilsett smøret og rør godt.
Tilsett vannblandingen litt og litt. Vær forsiktig når du gjør det, det er veldig varmt.
Rør i blandingen mens den koker til du får en grøtaktig konsistens.
Grøten kan toppes med nøtter, rosiner og frukt.
Oppskriften er fra: Andleeb Pervez, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.
Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og pakistansk versjon).

FRISK FRUKT: Bruk det du liker av frukt og nøtter som tilbehør til semulegrøten. I denne versjonen har vi mango, rosiner, mandler og pistasjnøtter.