
Katayef, også kalt atayef eller qatayef er en arabisk dessert som ofte spises i fastemåneden Ramadan.
Katayef er opprinnelig fra Libanon, men spises i andre land i Midtøsten også.
Hva pannenkakene fylles med kommer an på smak og behag. Noen fyller de med ricottaost, andre med en nøtteblanding, eller med syltetøy. Mulighetene er mange – bruk det du selv ønsker!
Ingredienser
-
3.5 dlvarmt vann
-
1.5 dlmelk
-
4.5 dlmel
-
1 ssbakepulver
-
2 sssukker
-
0.5 tssalt

BOBLER: Ferdig stekte katayef skal ha en lys og boblete overflate.
Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle (mel, bakepulver, sukker og salt).
Tilsett melk og varmt vann og rør godt, til du har en klumpfri pannekakerøre.
La pannekakerøra hvile i 15 minutter.
Varm opp en non-stick stekepanne og ha 1-2 ss røre i panna.
Det vil begynne å boble på overflaten av pannekaka. La den steke til den er gjennomstekt på overflaten (skal ikke snus). Den vil da ha en lysebrun farge på undersiden og lys og boblete på oversiden.
Legg ønsket fyll på ene delen av pannekaka, brett over og klem sammen i kantene slik at den får en slags kjegleform.
Her har vi brukt pistasjenøtter og honning som fyll. Slik gjør du det: Hakk opp pistasjenøtter. Surr dem i stekepanna sammen med honning, og legg en spiseskje med blandingen på hver pannekake.
Tips:
- Gjør gjerne forberedelser hjemme på forhånd, som å blande sammen de tørre ingrediensene, hakke opp pistasjenøtter og koke vann som du kan ha med på en termos.
Oppskriften er fra: Cherihane Chehade, MiR Fredrikstad

LEGG ØNSKET FYLL PÅ PANNEKAKA: Her har vi brukt pistasjenøtter som er surret i honning. En blanding med ricottaost er også vanlig å bruke som fyll. Bruk det du selv liker!