Kanelboller

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Tekst: Bodil Gilje, Silje Glorvigen – Foto: Bodil Gilje, Ivar Lien
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Bodil Dorothea Gilje, også kjent som @bodildall på Instagram, er skikkelig god på matlaging ute i naturen. Hun er nok aller mest kjent for sin oppskrift på kanelboller laget på gassbrenner eller bål.

Kanelboller på bål eller primus er ikke bare ganske enkelt – men også noe som vil falle i smak hos hele turfølget!

Porsjoner
1 porsjon gir 14 kanelboller

Ingredienser

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn
  • 0.5
    pakke smør
  • 5 ss
    sukker
  • 3 ss
    kanel
  • 1
    pakke rosiner
  • 100 g
    sjokolade

1

Start med å rulle ut den ferdige pizzabunnen og spre smøret utover deigen. Dryss på kanel og sukker før du ruller deigen sammen igjen.

2

Del deigen opp i passe store biter. Det kan være lurt å klemme bitene litt flate, da er det lettere å få de gjennomstekt.

3

Stek kanelbollene på svak(!) varme over bålet/glørene eller bruk en gassbrenner.

4

Har du et lokk, kan det være lettere å få de ordentlig gjennomstekt, men det går helt fint uten! Det tar bare litt lenger tid.

5

Det aller viktigste for å få disse kanelbollene vellykket er tålmodighet! La de få steke i god tid, gjerne flere ganger på hver side.

TIPS: Du kan også kjøpe ferdig kanelsnurrbunn (ja det finnes!😍). Bruker du en pizzabunn, kan du godt bruke litt ekstra sukker på. Ellers er det lurt å bruke Bremykt, siden det kan være vanskelig å få romtemperert smør utendørs.

Spises gjerne med en kopp kaffe eller kakao til – nam!

TÅLMODIGHET: Det er viktig å bruke god tid når du skal steke kanelsnurrene. De blir lett svidd, så bruk svak varme!

Del denne artikkelen