Kanelboller

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Silje Glorvigen

Kanelboller på bål eller primus er ganske enkelt, og noe som sannsynligvis vil falle i smak hos hele turfølget.

Det er usikkert hvor kanelbollen har sin opprinnelse. Det vi vet, er at den først ble brakt til Bergen av tyske handelsmenn. Derfor mener noen at dagens kanelboller har sitt opphav nettopp der. Svenskene mener derimot at kanelbollen først ble laget hos dem på 1920-tallet. Det som er helt sikkert, er at kanelbollen er mange sin favoritt, også ute på tur, uansett nasjonalitet!

Porsjoner
1 porsjon gir 14 kanelboller

Ingredienser

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn
  • 0.5
    pakke smør
  • 5 ss
    sukker
  • 3 ss
    kanel

Slik gjør du: 


1

Start med å rulle ut den ferdige pizzabunnen og spre smøret utover deigen. Dryss på kanel og sukker før du ruller deigen sammen igjen.

2

Del deigen opp i passe store biter. Det kan være lurt å klemme bitene litt flate, da er det lettere å få de gjennomstekt.

3

Stek kanelbollene på svak(!) varme over bålet/glørene eller bruk en gassbrenner.

4

Har du et lokk, kan det være lettere å få de ordentlig gjennomstekt, men det går helt fint uten. Det tar bare litt lenger tid.

BAKST PÅ ET BLUNK: Kanelsnurrene stekes best hvis de delers i smale emner. Eller du kan trykke dem litt flate før du steker dem i panna.

Tips: 

  • Hvis du vil ha ekstra fyll i kanelbollene, bruk gjerne rosiner og hakket sjokolade i tillegg.
  • Det er lurt å bruke Bremykt, siden det kan være vanskelig å få romtemperert smør utendørs.
  • Ferdig kanelsnurrbunn, som er litt søt, finnes i noen butikker. Men ellers fungerer det helt fint med ferdig pizzabunn også.
  • Det aller viktigste for å få kanelbollene vellykket er tålmodighet. La dem steke lenge, gjerne flere ganger på hver side.

TÅLMODIGHET: Det er viktig å bruke god tid når du skal steke kanelsnurrene. De blir lett svidd, så bruk svak varme.

Del denne artikkelen