Heidelbeercreme

Foto: Tonje Refseth/Norsk Friluftsliv

Heidelbeercreme slik den lages i Sveits og Tyskland, er et nytt bekjentskap for mange nordmenn. Få ingredienser og ingen koking. Perfekt turmat!

Porsjoner

Ingredienser

  • 500 g
    nyplukkede blåbær
  • 150 g
    crème fraîche eller (vanilje-)kesam
  • 200 g
    naturell yoghurt
  • 1 stk
    sitron
  • 8 ss
    sukker eller melis
  • 1 ts
    vaniljesukker

Utstyr
1 spann til bærplukking
Sitronpresse
1 spiseskje
1 gaffel
1 kniv
1 bolle
Evt. noe som duger som dessertglass
Teskjeer (til å spise med)

DEILIG DESSERT: Sitron og kesam passer perfekt sammen med de nyplukkede blåbærene.

Slik gjør du: 


1

Legg til side rundt en firedel av de peneste bærene. De andre bærene has i bollen og knuses og røres ut med 2 ss sukker og saften av en sitron. Bruk gaffelen og knus etter beste evne.

2

Rør nå inn crème fraîche, yoghurt og resten av sukkeret (smak til!), samt eventuelt vaniljesukker. Bland også inn de fleste resterende, hele bærene, men spar noen.

3

Fyll turkoppen eller server rett fra miksebollen. Strø over noen pene bær helt til slutt, som pynt. Nyt luksusen av bugnende bærskoger!

UTEDESSERT: Desserten smaker jo aller best ute i skogen, ikke sant?

Del denne artikkelen