Heidelbeercreme slik den lages i Sveits og Tyskland, er et nytt bekjentskap for mange nordmenn. Få ingredienser og ingen koking. Perfekt turmat!
Ingredienser
-
500 gnyplukkede blåbær
-
150 gcrème fraîche eller (vanilje-)kesam
-
200 gnaturell yoghurt
-
1 stksitron
-
8 sssukker eller melis
-
1 tsvaniljesukker
Utstyr
1 spann til bærplukking
Sitronpresse
1 spiseskje
1 gaffel
1 kniv
1 bolle
Evt. noe som duger som dessertglass
Teskjeer (til å spise med)
Slik gjør du:
Legg til side rundt en firedel av de peneste bærene. De andre bærene has i bollen og knuses og røres ut med 2 ss sukker og saften av en sitron. Bruk gaffelen og knus etter beste evne.
Rør nå inn crème fraîche, yoghurt og resten av sukkeret (smak til!), samt eventuelt vaniljesukker. Bland også inn de fleste resterende, hele bærene, men spar noen.
Fyll turkoppen eller server rett fra miksebollen. Strø over noen pene bær helt til slutt, som pynt. Nyt luksusen av bugnende bærskoger!