Finsk pannekake

Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Finske pannekaker er tykke pannekaker som vanligvis bakes i ovnen. Denne varianten kan lages på stormkjøkken eller bål ute på tur.

Porsjoner
1 porsjon gir 1 stykke pannekake

Ingredienser

  • 4 dl
    melk
  • 2 stk
    egg
  • 4 dl
    hvetemel
  • 1.5 dl
    sukker
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 ss
    smeltet smør til røra
  • 2 ss
    smør til steking
  • 1 dl
    syltetøy eller bær til servering

Slik gjør du: 


1

Hjemme på forhånd: bland sammen røra og ha i en tett beholder.

2

Ha godt med smør i stekepanna og hell i røre som tilsvarer tykkelse på rundt 2 cm.

3

Stekes på lav varme til den har stivnet tvers igjennom. Viktig å ha på lokk!

4

Del pannekaka i passe store "kakestykker" og ha på for eksempel syltetøy eller friske bær.

Tips: 

  • Ved steking på bål er det lurt å steke i dobbel gryte, der du har steiner eller sand mellom grytene for å få god varmefordeling. På denne måten unngår du at pannekaka blir svidd i stekepanna.
  • Hvis du ikke har lokk kan du bruke folie.

 

Oppskriften er fra:Hilde Grøtte, @eteute

 

DEL OPP den tykke pannekaka i passe store stykker, og server med friske bær eller syltetøy.

Del denne artikkelen