
Finske pannekaker er tykke pannekaker som vanligvis bakes i ovnen. Denne varianten kan lages på stormkjøkken eller bål ute på tur.
Porsjoner
1 porsjon gir 1 stykke pannekake
Ingredienser
-
4 dlmelk
-
2 stkegg
-
4 dlhvetemel
-
1.5 dlsukker
-
1 tssalt
-
1 tsvaniljesukker
-
2 sssmeltet smør til røra
-
2 sssmør til steking
-
1 dlsyltetøy eller bær til servering
Slik gjør du:
1
Hjemme på forhånd: bland sammen røra og ha i en tett beholder.
2
Ha godt med smør i stekepanna og hell i røre som tilsvarer tykkelse på rundt 2 cm.
3
Stekes på lav varme til den har stivnet tvers igjennom. Viktig å ha på lokk!
4
Del pannekaka i passe store "kakestykker" og ha på for eksempel syltetøy eller friske bær.
Tips:
- Ved steking på bål er det lurt å steke i dobbel gryte, der du har steiner eller sand mellom grytene for å få god varmefordeling. På denne måten unngår du at pannekaka blir svidd i stekepanna.
- Hvis du ikke har lokk kan du bruke folie.
Oppskriften er fra:Hilde Grøtte, @eteute

DEL OPP den tykke pannekaka i passe store stykker, og server med friske bær eller syltetøy.