Fastelavnsboller

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Fastelavn er en god unnskyldning for å spise ferske boller fylt med deilig krem og bær. Kanskje du kan ta med fastelavnsbollene ut på tur i år?

Porsjoner
4 porsjoner gir 6-8 boller

Ingredienser

  • 1 pk
    bollemix (husk å sjekke hva du skal tilsette - ofte vann og smør)
  • 30 g
    smør til steking
  • 1 pk
    vaniljekrem
  • 1 neve
    bær eller syltetøy

Slik gjør du: 


1

Følg anvisningen på bollemix-pakken om tilsetting av ingredienser (ofte vann og smør) og fremgangsmåte.

2

Når deigen er ferdig hevet: Del den opp i passende emner som du former i hendene dine. Det kan være lurt å lage små boller for raskere steking.

3

Smelt smør i stekepanna og legg i bollene i.

4

Legg på lokk og stek på svak varme. Sjekk med jevne mellomrom. Hvis du steker bollene på begge sider blir de raskere ferdig og du unngår at de blir svidd.

5

Når bollene er ferdig stekt, legges de til avkjøling.

6

Skjær bollene i to og fyll dem med vaniljekrem og bær.

ENKELT: Bollene bakes hjemme på forhånd eller i stekepanna ute på tur.

Tips: 

  • En enda enklere variant er å bake bollene hjemme og forvandle dem til fastelavnsboller med vaniljekrem og bær ute på tur.

Del denne artikkelen