
Fastelavn er en god unnskyldning for å spise ferske boller fylt med deilig krem og bær. Kanskje du kan ta med fastelavnsbollene ut på tur i år?
Ingredienser
-
1 pkbollemix (husk å sjekke hva du skal tilsette - ofte vann og smør)
-
30 gsmør til steking
-
1 pkvaniljekrem
-
1 nevebær eller syltetøy
Slik gjør du:
Følg anvisningen på bollemix-pakken om tilsetting av ingredienser (ofte vann og smør) og fremgangsmåte.
Når deigen er ferdig hevet: Del den opp i passende emner som du former i hendene dine. Det kan være lurt å lage små boller for raskere steking.
Smelt smør i stekepanna og legg i bollene i.
Legg på lokk og stek på svak varme. Sjekk med jevne mellomrom. Hvis du steker bollene på begge sider blir de raskere ferdig og du unngår at de blir svidd.
Når bollene er ferdig stekt, legges de til avkjøling.
Skjær bollene i to og fyll dem med vaniljekrem og bær.

ENKELT: Bollene bakes hjemme på forhånd eller i stekepanna ute på tur.
Tips:
- En enda enklere variant er å bake bollene hjemme og forvandle dem til fastelavnsboller med vaniljekrem og bær ute på tur.