Fastelavn er en god unnskyldning for å spise ferske boller fylt med deilig krem og bær. Kanskje du kan ta med fastelavnsbollene ut på tur i år?
Porsjoner
4 porsjoner gir 6-8 boller
Ingredienser
-
1 pkbollemix (husk å sjekke hva du skal tilsette - ofte vann og smør)
-
30 gsmør til steking
-
1 pkvaniljekrem
-
1 nevebær eller syltetøy
Slik gjør du:
1
Følg anvisningen på bollemix-pakken om tilsetting av ingredienser (ofte vann og smør) og fremgangsmåte.
2
Når deigen er ferdig hevet: Del den opp i passende emner som du former i hendene dine. Det kan være lurt å lage små boller for raskere steking.
3
Smelt smør i stekepanna og legg i bollene i.
4
Legg på lokk og stek på svak varme. Sjekk med jevne mellomrom. Hvis du steker bollene på begge sider blir de raskere ferdig og du unngår at de blir svidd.
5
Når bollene er ferdig stekt, legges de til avkjøling.
6
Skjær bollene i to og fyll dem med vaniljekrem og bær.
Tips:
- En enda enklere variant er å bake bollene hjemme og forvandle dem til fastelavnsboller med vaniljekrem og bær ute på tur.