Banansplitt på bålet

Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles

Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert.

Desserten består tradisjonelt av banan, iskrem, sjokoladesaus og hakkede nøtter. Bananen blir delt på langs og servert med tilbehør. Det finnes flere variasjoner, og vår vri vil nok falle i god smak hos spesielt de yngste. Vi har laget en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows på bålet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    bananer
  • 1 pose
    små marshmallows
  • 100 g
    sjokoladebiter
  • 150 g
    bringebær

Dette gjør du hjemme:


1

Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebær.

2

Pakk bananene inn med aluminiumsfolie og pakk sekken.

Dette gjør du på tur: 


1

Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La dem ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte.

2

Pakk dem opp og server.

ENKEL OG POPULÆR: Dette er en perfekt oppskrift til deg som trenger enkel og digg tur-dessert.

Oppskrift fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen