Banansplitt på bålet

Publisert – Sist oppdatert 24.06.2021
Tekst: Anine Gutubakken Byles – Foto: Anine Gutubakken Byles
Egnet for barn
Egnet for skoleklasser

Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA, og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert.

Vi har laget en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows på bålet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    bananer
  • 1 pose
    små marshmallows
  • 100 g
    sjokoladebiter
  • 150 g
    bringebær

Utstyr som anbefales: 

  • Aliminiumsfolie
  • Klype
  • Ved
  • Lighter eller fyrstikker

 

Dette gjør du hjemme:


1

Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebær.

2

Pakk bananene inn med aluminiumsfolie og pakk sekken.

Dette gjør du på tur: 


1

Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La de ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte.

2

Pakk dem opp og server.

ENKEL OG POPULÆR: Dette er en perfekt oppskrift til deg som trenger enkel og digg tur-dessert.

Desserten består tradisjonelt av banan, iskrem, sjokoladesaus og hakkede nøtter. Bananen blir delt på langs og servert med tilbehør. Det finnes flere variasjoner, og vår vri vil nok falle i god smak hos spesielt de yngste.

Del denne artikkelen