Banansplitt ble laget for første gang i 1904 i Pennsylvania i USA og har i løpet av årene blitt en veldig populær dessert.
Desserten består tradisjonelt av banan, iskrem, sjokoladesaus og hakkede nøtter. Bananen blir delt på langs og servert med tilbehør. Det finnes flere variasjoner, og vår vri vil nok falle i god smak hos spesielt de yngste. Vi har laget en turvennlig vri med bringebær, sjokolade og marshmallows på bålet.
Ingredienser
-
4 stkbananer
-
1 posesmå marshmallows
-
100 gsjokoladebiter
-
150 gbringebær
Dette gjør du hjemme:
Gjør et snitt i banene på langs slik at skallet åpner seg. Bruk en gaffel og mos banene litt. Fyll med marshmallows, sjokoladebiter og bringebær.
Pakk bananene inn med aluminiumsfolie og pakk sekken.
Dette gjør du på tur:
Legg bananene på en bålrist, i en stekepanne eller på indirekte varme på bålet – for eksempel på en stor stein tett inntil bålet. La dem ligge i ca. 10 minutter, til sjokoladebitene har begynt å smelte.
Pakk dem opp og server.
Oppskrift fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.