
Appelsinbrownies er en enkel oppskrift som du kan ta med deg ut på tur – nam!
En ferdig brownierøre og noen appelsiner er alt du trenger for en digg og annerledes turdessert, som lager seg selv på bålet.
Ingredienser
-
4appelsiner
-
1 pkferdig brownierøre
Utstyr:
- 1 pose
- 1 tett boks
- Aluminiumsfolie
- Ved og annet utstyr til å tenne bål
Disse forberedelsene gjør du hjemme:
Lag browniesrøre. Det enkleste er å bruke ferdig brownierøre fra pose.
Hell røren over i en pose, slik at du lett kan fylle appelsinen når du er ute på tur. Det er viktig at røren ikke er for flytende, så bruk gjerne litt mindre væske i oppskriften. Det er lurt å ha en litt tykk pose slik at det ikke går hull i posen underveis.
Putt gjerne posen i en boks med lokk under transport til bålplassen.
Dette gjør du ute på tur:

IKKE HELT FULLT: Fyll bare 3/4 av appelsinen med brownierøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.
Fyr opp bålet og la det brenne slik at du får glør.
Skjær av toppen på appelsinen.
Grav ut innholdet fra den største delen av appelsinen. For smaken sin skyld bør du la det være igjen appelsinkjøtt rundt kantene.
Fyll 3/4 av appelsinen med browniesrøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.
Legg på toppen som du skar av og pakk hele appelsinen inn i aluminiumsfolie. (Bruk den blanke siden innover)
Stek appelsinen på de varme glørne eller ved utkanten av bålet. Legg gjerne på mer ved. La den steke i 20-30 minutter.
Så er det bare å nyte en deilig tur-brownie!

PERFEKT PÅSKEKOS: Kombinasjonen sjokolade og appelsin er aldri feil. Spesielt godt passer det i påsken.