Appelsinbrownies på bål

Publisert – Sist oppdatert 16.03.2021
Tekst: John Hobberstad – Foto: John Hobberstad

Appelsinbrownies er en enkel oppskrift som du kan ta med deg ut på tur – nam!

En ferdig brownierøre og noen appelsiner er alt du trenger for en digg og annerledes turdessert, som lager seg selv på bålet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4
    appelsiner
  • 1 pk
    ferdig brownierøre

Utstyr:

  • 1 pose
  • 1 tett boks
  • Aluminiumsfolie
  • Ved og annet utstyr til å tenne bål

Disse forberedelsene gjør du hjemme:


1

Lag browniesrøre. Det enkleste er å bruke ferdig brownierøre fra pose.

2

Hell røren over i en pose, slik at du lett kan fylle appelsinen når du er ute på tur. Det er viktig at røren ikke er for flytende, så bruk gjerne litt mindre væske i oppskriften. Det er lurt å ha en litt tykk pose slik at det ikke går hull i posen underveis.

3

Putt gjerne posen i en boks med lokk under transport til bålplassen.

Dette gjør du ute på tur:

IKKE HELT FULLT: Fyll bare 3/4 av appelsinen med brownierøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.


1

Fyr opp bålet og la det brenne slik at du får glør.

2

Skjær av toppen på appelsinen.

3

Grav ut innholdet fra den største delen av appelsinen. For smaken sin skyld bør du la det være igjen appelsinkjøtt rundt kantene.

4

Fyll 3/4 av appelsinen med browniesrøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.

5

Legg på toppen som du skar av og pakk hele appelsinen inn i aluminiumsfolie. (Bruk den blanke siden innover)

6

Stek appelsinen på de varme glørne eller ved utkanten av bålet. Legg gjerne på mer ved. La den steke i 20-30 minutter.

7

Så er det bare å nyte en deilig tur-brownie!

PERFEKT PÅSKEKOS: Kombinasjonen sjokolade og appelsin er aldri feil. Spesielt godt passer det i påsken.

Del denne artikkelen