Muhammara Bikasjkawan

Foto: Haavard Johansen

Muhammara er en paprikadip fra Syria, som også lages i andre land i Midt-Østen.

Den spises ofte sammen med brød, og i denne oppskriften smøres muhammara på en lefse eller libabrød før den stekes. Med et dryss ost på toppen før steking, heter retten Muhammara Bikasjkawan. Veldig enkelt og veldig godt!

Porsjoner
1 porsjon gir 1 muhammara

Ingredienser

  • 1
    tomat
  • 1
    paprika
  • 1
    liten løk
  • 0.5 boks
    hakket tomat
  • 1 boks
    tomatpuré
  • 1 ss
    spisskummen
  • 1 ss
    oregano eller timian
  • 2 ss
    granateple saus
  • 2 ss
    summak
  • 2 ts
    salt
  • 0.5 kopp
    olivenolje
  • 2 ss
    sesamfrø
  • 2 dl
    revet ost
  • 5
    libabrød eller lefse

Slik gjør du: 


1

Finhakk tomat, paprika og løk.

2

Bland alle ingrediensene til sausen, inkludert sesamfrøene, og kok opp. La koke i noen minutter.

3

Ha 2 ss av sausen på et libabrød eller lefse, smør utover og dryss over revet ost.

4

Stek i litt olje i en stekepanne eller over rist på bålet, til osten er smeltet.

Oppskriften er fra: Rim Almamma

MUHAMMARA er enkelt å lage og enkelt å spise, for eksempel på et arrangement med servering til mange.

Del denne artikkelen