Internasjonal mat på Friluftslivets dag

Publisert
Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Bålpølsene er byttet ut med Turmat fra hele verden på Friluftslivets dag på Sognsvann i Oslo.

-Vi lager en byggrynssuppe som er lettvinn å lage og den passer veldig fint om høsten, sier Azar Alavi i Iransk PARS-forening.

-Det er en glede å vise frem persisk mat til så mange folk fra forskjellige kulturer, legger hun til.

PARS forening er en av bidragsyterne som lager god turmat fra flere verdenshjørner på dette store friluftslivsarrangementet på Sognsvann. I tillegg kan man få smake på både sør-amariansk, vietnamesisk, arabisk og somalsk turmat, alt tilberedt utendørs på bål eller gassbluss.

OPPSKRIFT: Persisk byggrynssuppe

Internasjonale soppretter

Nejat Asa Adala er deltaker ved kokkelinja på Oslo Voksenopplæring Helsfyr, og er en av flere som bidrar med deilige soppretter i samarbeid med Norges sopp- og nyttevekstforbund.

-Vi har laget suppe med kantarell og traktkantarell. Det er veldig hyggelig å servere og det er veldig gøy når vi får tilbakemelding om at retten var veldig god, sier hun.

En familie fra Bangladesh stopper opp og smaker på retten Nejat har laget.

-Denne maten er veldig kjent for oss, fordi vi spiser den samme maten i Bangladesh, får vi vite.

OPPSKRIFT: Skogsoppsuppe med kantarell

OPPSKRIFT: Vietnamesisk pizza med sopp. 

VIETNAMESISK PIZZA er superpopulær gatemat i hele Sørøst-Aasia. I Vietnam kalles den banh trang nuong, som rett og slett betyr «grillet rispapir».

Arepas fra Sør-Amerika

-I dag skal jeg presentere mat fra Sør-Amerika, sier Carolina Penaherrera.

Hun har laget 550 arepas; små maiskaker med mozarella som er stekt på stekehelle.

Køen frem mot bålpanna og Carolina sine arepas er lang. Folk er nysgjerrige og er spente på å smake.

-Det så ut som den var veldig grei å lage. Jeg skal lage det hjemme, sier en dame som smaker arepas for første gang.

-Jeg har fått litt inspirasjon til oppskrifter og andre ting som kan være interessant å prøve når vi skal på tur. Ikke bare det samme gamle, sier en annen.

Carolina har en oppfordring mens hun steker en ny runde med arepas i stekehella.

-Jeg inviterer alle dere til å gå på tur og spise arepas, sier hun med et smil.

OPPSKRIFT: Arepas

CAROLINA PENAHERRERA inviterer til å bytte ut bålpølsene med arepas fra Sør-Amerika på neste tur.

Del denne artikkelen