Fattoush

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Fattoush er en fargerik salat, opprinnelig fra Libanon men brukes over hele Midt-Østen.

Fattoush inneholder vanligvis frityrstekt pitabrød. Denne varianten er forenklet, og varme pitabrød eller det libaneiske brødet manakish serveres ved siden av. Salaten har en syrlig og frisk smak fra granateplesirup og sumak-krydder.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1
    salat
  • 2
    tomater
  • 0.5
    agurk
  • 1
    paprika (gjerne forskjellige farger)
  • 0.5
    løk (alternativt rødløk eller vårløk)
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 neve
    fersk mynte
  • 1 ss
    sitron
  • 0.5 ts
    salt
  • 0.5 ts
    sumak
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 bunt
    reddiker (kan sløyfes)
  • 0.5 dl
    granateplesirup (kan sløyfes)
  • 1 stk
    granateple
  • 2
    pitabrød

Slik gjør du: 


1

Finhakk alt av grønnsaker i små terninger.

2

Bland sammen olivenolje, salt, sitron, sumak og eventuelt granateplesirup, til en dressing.

3

Bland sammen salaten og dressingen.

4

Dryss over granateple og legg til biter av pitabrød. Brødene kan friteres i olje først, men de kan også spises uten fritering.

Oppskriften er fra: MIR Fredrikstad

 

FATTOUSH serveres ofte sammen med frityrstekt pitabrød, men en enklere variant er å bruke brød som ikke er frityrstekt.

Del denne artikkelen