Manakish, eller manoushe i entallsform, er et populært frokostbrød i Midtøsten. Brødet toppes ofte med za’atar-krydder, ost eller kjøttdeig.
Manakish beskrives gjerne som arabisk (eller libanesisk, palestinsk eller syrisk) «pizza». Brødet spises ofte toppet med tomat, agurk, labneh og kanskje noen friske urter, og med ed en kopp te til.
Za’atar er en blanding av tørket timian og sesamfrø, og brukes mye i retter fra Midtøsten.
Denne oppskriften er uten kjøtt.
Ingredienser
-
5000 gmel
-
2.5 dlhelmelk
-
1egg
-
1 tseplecidereddik
-
0.5 pkgjær
-
0.5 dlmatolje
-
1 tssukker
-
0.5 tsbakepulver
-
0.5 tssalt
-
200 gza'atar (timian med sesamfrø)
-
200 ggulost
-
3 dlolivenolje
Slik gjør du:
Bland de tørre ingrediensene godt, tilsett melka og elt til du får en myk deig.
La deigen stå i en time på et lunt sted.
Lag fyllet ved å blande sammen za'atar, olivenolje og gulost.
Del deigen i 10 like store leiver.
Press ut hver leiv med fingrene, til den blir ca 0,5 cm tykk.
Nå skal leivene stekes i stekepanna. Stek først på en side til den begynner å få litt farge. Snu leiven og legg på fyllet. Stek videre på lav varme under lokk, til brødet er gjennomstekt.
Tips:
- Za’atar får du kjøpt på tyrkiske dagligvarebutikker.
Oppskriften er fra: MiR Grimstad. Les mer om organisasjonen MiR her.