Manakish za’atar

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Mari Kolbjørnsrud

Manakish, eller manoushe i entallsform, er et populært frokostbrød i Midtøsten. Brødet toppes ofte med za’atar-krydder, ost eller kjøttdeig.

Manakish beskrives gjerne som arabisk (eller libanesisk, palestinsk eller syrisk) «pizza». Brødet spises ofte toppet med tomat, agurk, labneh og kanskje noen friske urter, og med ed en kopp te til.

Za’atar er en blanding av tørket timian og sesamfrø, og brukes mye i retter fra Midtøsten.

Denne oppskriften er uten kjøtt.

 

Porsjoner
1 porsjon gir 2 brød

Ingredienser

  • 5000 g
    mel
  • 2.5 dl
    helmelk
  • 1
    egg
  • 1 ts
    eplecidereddik
  • 0.5 pk
    gjær
  • 0.5 dl
    matolje
  • 1 ts
    sukker
  • 0.5 ts
    bakepulver
  • 0.5 ts
    salt
  • 200 g
    za'atar (timian med sesamfrø)
  • 200 g
    gulost
  • 3 dl
    olivenolje

Slik gjør du:


1

Bland de tørre ingrediensene godt, tilsett melka og elt til du får en myk deig.

2

La deigen stå i en time på et lunt sted.

3

Lag fyllet ved å blande sammen za'atar, olivenolje og gulost.

4

Del deigen i 10 like store leiver.

5

Press ut hver leiv med fingrene, til den blir ca 0,5 cm tykk.

6

Nå skal leivene stekes i stekepanna. Stek først på en side til den begynner å få litt farge. Snu leiven og legg på fyllet. Stek videre på lav varme under lokk, til brødet er gjennomstekt.

Tips:

  • Za’atar får du kjøpt på tyrkiske dagligvarebutikker.

 

Oppskriften er fra: MiR Grimstad. Les mer om organisasjonen MiR her.

TOPPING: Velg selv om du vil ha ost eller ikke som topping. Noen bruker også kjøttdeig som topping, sammen med za'atar.

Del denne artikkelen