Pakistansk semulegrøt

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Denne semulegrøten fra Pakistan er en søt og god dessert, som serveres med frisk frukt og nøtter.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 dl
    semulegryn
  • 1 dl
    havregryn
  • 0.5 dl
    sukker
  • 1 ts
    kardemomme
  • 0.25 gram
    safran
  • 8 dl
    vann
  • 2 ss
    smør
  • 1 neve
    mandler, pistasjnøtter, rosiner, fersk mango (til topping)

Slik gjør du: 


1

Varm opp vann, sukker, kardemomme og safran, til sukkeret har løst seg opp.

2

Sett kjelen til side.

3

Stek semulegryn og havregryn i en stekepanne til det blir gylden.

4

Tilsett smøret og rør godt.

5

Tilsett vannblandingen litt og litt. Vær forsiktig når du gjør det, det er veldig varmt.

6

Rør i blandingen mens den koker til du får en grøtaktig konsistens.

7

Grøten kan toppes med nøtter, rosiner og frukt.

Oppskriften er fra: Andleeb Pervez, vardesenteret.no som er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene.

Se film med fremgangsmåte på Vardesenteret sine nettsider her (norsk og pakistansk versjon).

FRISK FRUKT: Bruk det du liker av frukt og nøtter som tilbehør til semulegrøten. I denne versjonen har vi mango, rosiner, mandler og pistasjnøtter.

Del denne artikkelen