Muhammara er en paprikadip fra Syria, som også lages i andre land i Midt-Østen.
Den spises ofte sammen med brød, og i denne oppskriften smøres muhammara på en lefse eller libabrød før den stekes. Med et dryss ost på toppen før steking, heter retten Muhammara Bikasjkawan. Veldig enkelt og veldig godt!
Porsjoner
1 porsjon gir 1 muhammara
Ingredienser
-
1tomat
-
1paprika
-
1liten løk
-
0.5 bokshakket tomat
-
1 bokstomatpuré
-
1 ssspisskummen
-
1 ssoregano eller timian
-
2 ssgranateple saus
-
2 sssummak
-
2 tssalt
-
0.5 koppolivenolje
-
2 sssesamfrø
-
2 dlrevet ost
-
5libabrød eller lefse
Slik gjør du:
1
Finhakk tomat, paprika og løk.
2
Bland alle ingrediensene til sausen, inkludert sesamfrøene, og kok opp. La koke i noen minutter.
3
Ha 2 ss av sausen på et libabrød eller lefse, smør utover og dryss over revet ost.
4
Stek i litt olje i en stekepanne eller over rist på bålet, til osten er smeltet.
Oppskriften er fra: Rim Almamma