Quinoa – glutenfri og rik på proteiner og omega 3. Prøv denne enkle og mettende quinoasuppa fra Ecuador!
I Andesfjellene i Sør-Amerika har man dyrket og spist quinoa i tusenvis av år, siden inkaene begynte å dyrke den. De siste tiårene har den blitt populær også i Europa, mye på grunn av de helsemessige fordelene. Ecuador er verdens tredje største quinoaprodusent, og råvaren brukes mye i det ecuadorianske kjøkkenet.
Ingredienser
-
1 koppquinoa
-
0.5 stkpurre
-
3 feddhvitløk
-
5 stkpoteter
-
0.25 stkhodekål (kan sløyfes)
-
2 koppervann
-
2 koppermelk
-
2 tssalt
-
0.5 tssvart pepper
-
3 ssolivenolje
-
1 stkgrønnsaksbuljong
-
1.5 sspeanøttsmør (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Kutt purre, hvitløk, poteter og kål i passe store biter.
Surr purre, hvitløk og kål i olivenolje i 5 minutter.
Tilsett quinoa, poteter, vann, melk, grønnsaksbuljong og salt, og kok opp.
La suppa koke til potetene er myke. Tilsett mer vann og/eller melk ved behov.
Tilsett peanøttsmør hvis du ønsker det, og smak til med pepper og evt. mer salt.
Serveres med avocado og chilisaus ved siden av, og dryss gjerne peanøtter over.
Tips:
- Quinoa inneholder naturlige bitterstoffer som vi bør skylle bort før vi spiser den. Gjør gjerne dette hjemme før du går ut på tur.
- I Ecuador bruker man ofte en chilisaus som heter «aji». I motsetning til i Mexico, der sausen has i selve matretten, serverer man i Ecuador sausen ved siden av hvis man ønsker det.
Oppskriften er fra: Carolina Penaherrera