Middag 

Lammeragu

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Hilde Grøtte

Ragu er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker, som vanligvis serveres med pasta. Denne oppskriften på lammeragu er fra Tyrkia, og passer perfekt som en varmende rett med høstens grønnsaker og ferske lammekjøtt.

Porsjoner

Ingredienser

  • 800 gram
    lammekjøtt av bog eller bein, i terninger
  • 300 gram
    gulrøtter, i skiver
  • 300 gram
    kålrot, i terninger
  • 2
    løk, i terninger
  • 100 gram
    sellerirot, i terninger
  • 5 fedd
    hvitløk
  • 1 boks
    hakkede tomater
  • 1 liter
    sammekraft (eller lys buljong)
  • 100 gram
    grønne erter (hermetiske)
  • 1 dl
    olje til steking
  • 1 klype
    salt og pepper
  • 1 klype
    tørket timian

Slik gjør du: 


1

Brun kjøttet i en stekepanne og ha det i en gryte.

2

Kok ut pannen med 3 dl vann og ha det i gryten sammen med kjøttet.

3

Fres grønnsakene i pannen, ha i hakkede tomater og kok opp. Deretter has blandingen i gryten sammen med kjøttet.

4

Tilsett 1 liter lammekraft eller lys buljong. La det koke under lokk i 1-2 timer, eller til kjøttet er mørt.

5

Smak til med salt, pepper og timian.

6

Ha i erter til slutt og kok videre i ca. 5 minutter.

7

Serveres med potetmos.

Tips:

  • Denne gryta passer også fint å lage hjemme på forhånd og ta med ut på tur, enten i en mattermos eller varme den opp på bål eller primus.

Oppskriften er fra: ernæringskokken Dilek Eroyter fra Oslo voksenopplæring Helsfyr. Oppskriften er hentet fra boka «Verdens beste lam» utgitt av Oslo Voksenopplæring Helsfyr/Kolofon forlag 2018.

RAGU er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker, som vanligvis serveres med pasta.

Del denne artikkelen