Suppe 

Thaisuppe

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser

Denne suppa liker alle! Den er enkel å lage og inneholder friske krydderurter som koriander, ingefær og chili. En klassisk thaisuppe.

Porsjoner

Ingredienser

  • 400 gram
    kyllingfilet, strimlet
  • 2 ss
    olivenolje
  • 5 stk
    sjampinjonger, i skiver
  • 4 stk
    vårløk, i skiver
  • 1 stk
    rød paprika, strimler
  • 2 stk
    tomater, skivet
  • 1 ss
    rød currypasta
  • 2 bokser
    kokosmelk
  • 4 dl
    vann
  • 0.5 stk
    buljongterning
  • 2 ss
    soyasaus
  • 2 ss
    fiskesaus
  • 0.5 stk
    lime, saften
  • 1 neve
    hakket koriander
  • 1 klype
    salt, pepper og sukker, etter smak
  • 1 pk
    nudler
  • 1 pk
    pitabrød

BÅL-THAI: Kok suppa på bålet og du får en ekstra god smak. Pass på å røre i gryta så suppa ikke brenner seg.

Slik gjør du: 


1

Varm opp oljen i stekepanna og ha i soppen og halvparten av vårløken.

2

Stek litt før du tilsetter kyllingbiter og currypasta.

3

Fres et par minutter og hell over i en gryte.

4

Ha i kokosmelk og buljong og kok opp.

5

La småkoke i ca. 5 minutter før du har i paprikaen.

6

Kok 2 minutter før du har i soyasaus, fiskesaus, limesaft, tomat, koriander og resten av vårløken.

7

Smak til med salt, pepper og sukker og evt. litt mer lime.

8

Kok nudlene og fordel i dype skåler. Hell suppa over.

9

Server gjerne med varme pitabrød.

METTENDE: Med nudler oppi suppa blir den mettende. Men det kan likevel hende at du ønsker en porsjon til, for denne suppa er god!

Del denne artikkelen