Det er mye man kan finne på som utgangspunkt til sosiale turer med mat i fokus. Her er noen ideer.
- Tapaskveld der alle tar med eller lager noe som deles med alle.
- Tematur med mat og kultur fra ett eller flere land. For eksempel på FN-dagen 24. oktober eller samisk nasjonaldag 6. februar.
- Inviter deltakere til å ta med noe mat de liker, som kan varmes på bålet ute på tur.
- Arranger en nyttevekst,- bær- eller sopptur hvor man lager internasjonale matretter av det man finner på turen. Hvordan brukes de ulike vekstene i forskjellige kulturer?
- Arranger en fisketur der dere også tilbereder og spiser fisken dere fanger, gjerne med en internasjonal vri.
- Hva med å arrangere en kokkekamp?
- Åpne en pop-up UTE-restaurant en helg, med servering av mangfoldig turmat i skogen.
- Aktivitet på Verdens brøddag: I oktober hvert år markeres Verdens brøddag. Hele verden spiser brød, i forskjellige varianter. Uansett nasjonalitet, kultur eller religion, er brød en matrett som forener folk fra alle verdenshjørner. Vi er kanskje ikke så ulike? Marker Verdens brøddag ved å invitere til en Brød fra hele verden-aktivitet. Inviter deltakere til å ta med brød eller deig hjemmefra, som kan varmes eller stekes på bålet.