Arepas er små flate brød laget av maismel – sprø utenpå og myke inni.
Arepas spises daglig i flere Sør-Amerikanske land, som Ecuador, Venezuela og Colombia, ofte som tilbehør til annen mat. Arepas spises også ofte som en egen rett til frokost, lunsj, som snack eller kveldsmat, gjerne fylt med ost, kjøtt eller grønnsaker.
Denne varianten fra Ecuador er fylt med revet mozzarella som smelter ved steking, og nytes varm. Veldig enkel turmat, som smaker skikkelig godt!
Ingredienser
-
1 kopparepasmel (maismel)
-
1.5 koppvann
-
1 klypesalt
-
1 bitrevet parmesan
-
2 neverrevet mozzarella
-
2 sssmør eller olje til steking
Slik gjør du:
Bland sammen arepasmel, vann, salt og revet parmesan og kna til du får en fin deig. Den skal være fast i konsistensen.
Legg plast over bollen med deigen i og la den hvile i 5 minutter.
Del deigen i 5 emner. Rull hvert emne til en bolle. Lag en grop i midten på hver bolle og ha i litt mozzarella før du pakker deigen rundt. Så klemmer du bollen flat, ca. 2-3 cm.
Stek arepaene i smør eller olje i stekepanna, på begge sider, til de får en gylden farge.
Denne type maismel brukes til arepas.
Konsistensen på deigen skal være fast.
Rull en bolle og lag et hull i midten.
Litt revet mozzarella fylles oppi hullet.
Pakk igjen rundt mozzarellaen.
En arepa som er klar for steking.
Stekes til de får en gylden og fin farge.
Tips:
- Arepasmel er en type maismel som du finner i tyrkiske dagligvarebutikker og også hos noen større matvarekjeder. Se bilde over.
Oppskriften er fra: Carolina Penaherrera