Middag 

Tortillaburger

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Anine Gutubakken Byles

Klassisk tortillaburger er enkelt og kjempegodt!

Hamburger med de klassiske ingrediensene smaker nydelig. Ute på tur er tortillalefse enklere å håndtere enn det vanlige hamburgerbrødet. I denne oppskriften bruker vi viltkjøttdeig for det ekstra hintet av vilt, men andre typer kjøttdeig fungerer selvfølgelig også.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk
    tortillalefser
  • 400 g
    viltkjøttdeig
  • 1 klype
    salt etter smak
  • 1 klype
    pepper etter smak
  • 0.5 stk
    isbergsalat
  • 0.5 stk
    rødløk
  • 2 stk
    tomat
  • 12 skiver
    syltet agurk
  • 8 skiver
    gulost
  • 1 dæsj
    hamburgerdressing etter smak
  • 1 dæsj
    smør til steking

Forberedelser hjemme:

  • På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med salt og pepper. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
  • Del isbergsalat, løk og tomat i tynne skiver, og ha det over i en matboks.

På tur –slik gjør du:

 


1

Fyr opp varmekilden på middels varme. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.

2

Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt.

3

Snu tortillalefsen og legg to skiver cheddarost på den ene halvsiden. Når osten har smeltet litt, kan tortillaburgeren tas ut. Fold den i to og dander med salat, løk, tomat og sylteagurk. Avslutt med hamburgerdressing.

KLASSISK BURGER: med tilbehør som cheddar, sylteagurk og tomat.

Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen