Klassisk tortillaburger er enkelt og kjempegodt!
Hamburger med de klassiske ingrediensene smaker nydelig. Ute på tur er tortillalefse enklere å håndtere enn det vanlige hamburgerbrødet. I denne oppskriften bruker vi viltkjøttdeig for det ekstra hintet av vilt, men andre typer kjøttdeig fungerer selvfølgelig også.
Ingredienser
-
4 stktortillalefser
-
400 gviltkjøttdeig
-
1 klypesalt etter smak
-
1 klypepepper etter smak
-
0.5 stkisbergsalat
-
0.5 stkrødløk
-
2 stktomat
-
12 skiversyltet agurk
-
8 skivergulost
-
1 dæsjhamburgerdressing etter smak
-
1 dæsjsmør til steking
Forberedelser hjemme:
- På hver av tortillalefsene fordeler du et tynt lag med kjøttdeig. Krydre med salt og pepper. Legg lefsene med kjøtt lagvis med bakepapir mellom, og legg dem i en matboks, eller rull dem sammen og legg dem i en brødpose.
- Del isbergsalat, løk og tomat i tynne skiver, og ha det over i en matboks.
På tur –slik gjør du:
Fyr opp varmekilden på middels varme. Ha 1/2 ts smør i en stekepanne.
Fres tortillalefsene i stekepannen med kjøttsiden ned til kjøttet er gjennomstekt.
Snu tortillalefsen og legg to skiver cheddarost på den ene halvsiden. Når osten har smeltet litt, kan tortillaburgeren tas ut. Fold den i to og dander med salat, løk, tomat og sylteagurk. Avslutt med hamburgerdressing.
Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.