Middag 

Meksikansk ris

Tekst: Silje Rønneberg Hogstad – Foto: Anine Gutubakken Byles

Meksikansk ris som turmat smaker helt nydelig, særlig på kalde vinterdager. I denne oppskriften bruker vi reinsdyrkjøtt for et ekstra hint av vilt, men andre typer kjøttdeig fungerer selvfølgelig også.

Her får du en rett stappfull av smak. Gjør noen av forberedelsene hjemme, så er den klar på under 20 minutter.

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    løk
  • 1 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 ss
    olivenolje
  • 400 g
    kjøttdeig av reinsdyr
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 1 ss
    spisskummen
  • 1 klype
    salt etter smak
  • 1 klype
    pepper etter smak
  • 2.5 dl
    ris
  • 5 dl
    oksekraft
  • 5 dl
    hermetiske tomater
  • 1 boks
    svarte bønner

Forslag til tilbehør:

Revet lime, rømme, koriander, avokado, tortillachips og guacamole

Forberedelser hjemme:

  • Finhakk løk, hvitløk og paprika.
  • Trinn 1 og 2 nedenfor kan også gjøres hjemme på forhånd hvis du vil gjøre det lettere for deg selv på tur.

På tur – slik gjør du:


1

Varm opp en stekepanne på middels varme med olje, og fres løk, hvitløk og paprika i et par minutter.

2

Tilsett kjøttdeig, tomatpuré og spisskummen, og fres i tre–fire minutter. Tilsett sorte bønner og stek til kjøttet er gjennomstekt.

3

Ha kjøttblandingen, ris, kraft og salsa i en gryte, og rør det godt sammen på middels varme. La det småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter. Tilsett mer kraft/vann om nødvendig.

4

Server retten alene eller med tilbehør etter smak.

ENKELT OG GODT: med meksikanske smaker.

Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Del denne artikkelen