Kebab betyr «grillet kjøtt» på tyrkisk og er en populær rett på menyen til gatekjøkken også i Norge. Vi har laget en vilt god elgkebab med elgkjøtt, sopp, salat og en spicy dressing.
Elg som kjøtt i kebaben er ikke bare en smakfull vri, men også et sunnere alternativ. Velg den salaten du liker best selv. Hvor sterk du ønsker dressingen, er også opp til deg selv, krydre etter eget ønske. Foretrekker du en mild dressing, kan du blande sammen tyttebær og crème fraîche, det smaker godt til viltkjøtt.
Kjøtt
Ingredienser
-
400 gflatbiff av elg
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 tsgaram masala
-
1 tsspisskummen
-
0.5 tsmalt chili
-
2 ssolje
Dressing
Ingredienser
-
2 dlcrème fraîche (til dressing)
-
1 tsspisskummen
-
2 tsmalt chili
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1 feddhvitløk
Tilbehør
Ingredienser
-
200 gsopp
-
1 sssmør
-
4 stkpitabrød
-
1 stkcrispisalat
-
12 stkcherrytomater
-
1 stkrødløk
-
1 stkchili
Forberedelser hjemme:
- Skjær elgkjøttet i tynne skiver på 3 x 3 cm, og ha det over i en bolle. Ha på salt, pepper, garam masala, spisskummen, malt chili og 1 ss olje, og rør det godt sammen. Tre kjøttstykkene på grillspyd.
- Kutt grønnsakene til salaten. Crispisalaten deles i mindre biter, cherrytomater, rødløk og chili deles i skiver.
På tur – slik gjør du
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss olje og fres elgspydene et par minutter på alle sider til de er gylne. Har du mulighet til å grille dem, kan du selvsagt gjøre det også.
Lag dressingen ved å røre sammen crème fraîche, spisskummen, malt chili, salt og pepper. Finhakk hvitløken og bland alt godt sammen.
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen til den er gyllen.
Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken.
Ha elgkjøtt, dressing og salat i hvert pitabrød og server med en gang.
Oppskriften er fra: Anine Gutubakken Byles hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.