Canja de galinha er en ris- og kyllingsuppe. Den er en storfavoritt i hjemlandet Brasil og finnes i mange varianter – også en portugisisk variant. «Galinha» er portugisisk og betyr høne.
Brasiliansk kyllingsuppe er kokt på beina fra kyllingen og er full av næring. Den varmer godt og er full av næring, og passer kjempegodt på kalde dager. Lag gjerne suppen til ambassadør Adriana Finstad hjemme, hell over på termos og nyt et øyeblikk med varmende suppe i frisk luft.
Ingredienser
-
600 gKyllingbiter
-
1 dlris
-
1 stkgul løk (hakket)
-
4 feddhvitløk (hakket)
-
2 stkmellomstore gulrøtter (kuttet i små terninger)
-
4 stkmellomstore poteter (kuttet i små terninger)
-
2 stktomater (hakket)
-
1 storbunt persille
-
2.5 dlkyllingkraft
-
1.5 dlvann (ca)
-
2 tsrøkt paprikapulver
-
1 drysschili pulver
-
1 drysssalt og pepper
-
1 klunkneutral olje
Slik gjør du:
Kutt grønnsaker.
Stek kyllingen i en trykkoker med olje, løk og hvitløk i et par minutter under røring.
Tilsett gulrøtter, poteter, tomater, kyllingkraft, vann, røkt paprika. Tilsett ønsket mengde med salt, pepper og chilli.
Lukk trykkokeren og så snart den når trykk, skru ned varmen og la det koke under trykk for 15 minutter.
Skru av varmen. Slipp trykket, og åpne kokeren. Ta kokeren tilbake til komfyren under lav varme, tilsett risen og la den småkoke for ca. 12 minutter eller til risen er kokt (uten trykk). Tilsett mer vann hvis nødvendig.
Skru av varmen og ha i hakket persille. Velbekomme!
Oppskriften er fra: Adriana Finstad, ambassadør for Norsk Friluftsliv.