Gulasj er en av nasjonalrettene i Ungarn.
Den er kraftig og smakfull og utrolig deilig å varme seg på rundt bålet en kald turdag ute.
Porsjoner
Ingredienser
-
600 glammekjøtt
-
4 stkløk
-
15 stkpoteter
-
1 stkrød chili
-
15 dlbuljong
-
2 sspaprikapulver
-
0.5 tsrøkt paprikapulver
-
100 gtomatpuré
-
1 dlrødvin
-
2 ssolje til steking
-
3 sshvetemel til jevning
-
1salt og pepper
Slik gjør du:
1
Brun all løk og kjøtt i olje, tilsett paprikapulver og chili, rør inn tomatpuré.
2
Strø over mel og bland inn.
3
Ha over buljong og rødvin, kok opp, la koke i 30 min. Tilsett poteter og la koke 30 min til.
4
Smak til med salt og pepper. Velbekomme!
Tips:
- Serveres tradisjonelt med butterdeigsbrød.
Oppskriften er fra: Krisztina Szamoskozi ved Oslo Voksenopplæring Helsfyr i boka «Verdens beste lam» 2018.