Pakora

Tekst: Amy Mir – Foto: Robin Malm

Pakora er en indisk/pakistansk rett som består av en blanding med forskjellige grønnsaker som sprøstekes.

Grønnsaker som ofte brukes for å lage pakora er blomkål, brokkoli, løk, aubergine, tomat, potet og spinat, mens kylling er det vanligste ved bruk av kjøtt. Prøv deg fram og bruk ingrediensene du liker best. Pakora blir gjerne servert som snacks eller forrett.

Porsjoner

Ingredienser

  • 5 dl
    rapsolje til steking
  • 2
    poteter
  • 1
    løk
  • 10 gram
    fersk ingefær (evt. ingefærpuré)
  • 1 bunt
    lange spinatblader (fås kjøpt i asiatisk butikk)
  • 20 gram
    brokkolibuketter
  • 4
    grønne chili
  • 280 gram
    kikertmel
  • 1 ss
    garam masala
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ts
    spisskummen
  • 1 ts
    korianderpulver
  • 1 ss
    bukkehornpulver (kan sløyfes)
  • 1 ss
    potetmel
  • 0.5 ts
    bakepulver

FRITYR: Små porsjoner/boller av røren friteres i olje til de blir brune og sprø. Vær forsiktig med varm olje - den er veldig varm og kan sprute.

Slik gjør du: 


1

Sikt kikertmel i en bolle og bland inn resten av de tørre ingrediensene.

2

Skjær potetene i tykke terninger og løken i lange strimler. Del brokkolien i små biter. Finhakk spinat og ingefær. Fjern frøene fra chilien og hakk den også. Du kan også kjøre ingefær og chili i en blender på forhånd. Bland alt godt sammen.

3

Tilsett litt og litt vann til det blir en tykk røre.

4

Varm en wokpanne på medium varme. Ha i olje. Ta en stor spiseskje med blandingen og legg ned i wokpannen når den er varm og freser. Stek til pakoraen er brun og sprø. Tørk av overflødig fett med et tørkepapir.

Tips: 

 

Oppskriften er fra: Amy Mir/@Ekspedisjonsjenta

TURKOKKEN: Amy Mir serverte pakura ved Norsk Friluftslivs inkluderingsseminar i Stavanger oktober-2021.

Del denne artikkelen