Pakora er en indisk/pakistansk rett som består av en blanding med forskjellige grønnsaker som sprøstekes.
Grønnsaker som ofte brukes for å lage pakora er blomkål, brokkoli, løk, aubergine, tomat, potet og spinat, mens kylling er det vanligste ved bruk av kjøtt. Prøv deg fram og bruk ingrediensene du liker best. Pakora blir gjerne servert som snacks eller forrett.
Ingredienser
-
5 dlrapsolje til steking
-
2poteter
-
1løk
-
10 gramfersk ingefær (evt. ingefærpuré)
-
1 buntlange spinatblader (fås kjøpt i asiatisk butikk)
-
20 grambrokkolibuketter
-
4grønne chili
-
280 gramkikertmel
-
1 ssgaram masala
-
1 tssalt
-
1 tschilipulver
-
1 tsspisskummen
-
1 tskorianderpulver
-
1 ssbukkehornpulver (kan sløyfes)
-
1 sspotetmel
-
0.5 tsbakepulver
Slik gjør du:
Sikt kikertmel i en bolle og bland inn resten av de tørre ingrediensene.
Skjær potetene i tykke terninger og løken i lange strimler. Del brokkolien i små biter. Finhakk spinat og ingefær. Fjern frøene fra chilien og hakk den også. Du kan også kjøre ingefær og chili i en blender på forhånd. Bland alt godt sammen.
Tilsett litt og litt vann til det blir en tykk røre.
Varm en wokpanne på medium varme. Ha i olje. Ta en stor spiseskje med blandingen og legg ned i wokpannen når den er varm og freser. Stek til pakoraen er brun og sprø. Tørk av overflødig fett med et tørkepapir.