Texas var en del av Mexico fra 1600-tallet fram til 1836, og «cowboy-staten» har hele tida hatt en spansktalende befolkning med opprinnelse i Mexico.
Tex-mex, sammensatt av ordene Texas og Mexico, er altså en amerikansk matkultur med kulinariske røtter i Mexico. Matkulturen spredde seg videre fra sørstatene, særlig Texas, til resten av USA og senere til Europa. Noe som skiller tex-mex fra tradisjonell meksikansk mat, er innslagene av søte smaker, samt forkjærligheten for ost og frityrsteking.
Ingredienser
-
1 posenachos chips
-
300 gramkjøttdeig
-
2 sstacokrydder
-
100 gramrevet ost
-
1 glasstacosaus
-
1 boksmais
-
0.5 boksrømme
Slik gjør du:
Stek kjøttdeig og ha i tacokrydder (eller stek hjemme først).
Legg nachos, kjøttdeig og ost lagvis i panna. Stekes over svak varme til osten har smeltet. Lurt å ha på lokk.
Serveres med for eksempel mais, tacosaus og rømme. Og kanskje litt salat?
Kan spises med fingrene – bruk nachos som «skje»
Tips:
- Topping: Litt fersk koriander og en liten skvis med limesaft gjør også susen.
- Tilbehør: Salat, paprika, agurk, tomat.
- Med chili: Hvis du liker det sterkt kan du også ha i litt hakket chili som stekes eller varmes sammen med kjøttdeigen.
- Uten kjøtt: Du kan også lage denne med brune bønner i stedet for kjøttdeig, eller kanskje en blanding?
Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute Instagram. Oppskriften er publisert i turkokeboka #eteute (forfatter Hilde Grøtte), se mer her: www.eteute.no