Tom Kha Gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Visste du at Tom betyr suppe, Kha betyr galangal og Gai betyr kylling på thai?
Galangal er en rot som ligner litt på ingefærrot. I denne oppskriften bruker vi ingefær.
Styrken på suppa regulerer du selv ut ifra hvor «hot» du ønsker den. Mer kokosmelk gjør suppa mildere, og mengden chili kan du også justere opp eller ned.
Porsjoner
1 porsjon gir en stor suppebolle
Ingredienser
-
4 stkkyllingfilet
-
100 gingefær, fersk
-
3 båterhvitløk
-
1 stkgul liten løk
-
200 gsopp (f.eks. champinjon el. aromasopp)
-
100 gsukkererter
-
10 dlkyllingkraft
-
2 bokserkokosmelk (400 ml)
-
2 ssfiskesaus
-
1 stklime, saft og raspet skall
-
0.5 stkrød chili
-
1 kvastkoriander, hakket
Slik gjør du:
1
Skjær kyllingfilet i biter.
2
Kutt opp grønnsakene, og finhakk ingefær, hvitløk og chili.
3
Kok opp kyllingkraften og ha i ingefær, hvitløk og chili. La det småkoke i 2 minutter.
4
Ha i kokosmelk, fiskesaus, kylling, sopp og grønnsaker. Kok opp og la det koke i ca. 5 minutter til.
5
Ha i revet limeskall, limesaft og koriander rett før servering.
Tips:
- Server gjerne ris til suppa. Eller hva med bålstekt pinnebrød?