Libapizza

Tekst: Hilde Grøtte – Foto: Robin Malm

Italiensk pizza med en smak av det libanesiske kjøkken. Prøv denne – enklere kan det knapt bli!

Libabrød er et libanesisk mykt tynnbrød som passer perfekt som pizzabunn på denne superenkle turpizzaen.

Porsjoner
1 porsjon gir 1 helt libabrød

Ingredienser

  • 4 stk
    libanesisk tynnbrød
  • 1
    rød paprika
  • 4 ss
    aivar (paprikasaus)
  • 4 ts
    zataar-krydder
  • 4 ss
    olivenolje til steking

Slik gjør du: 


1

Del opp tynnbrødet i 4–6 biter.

2

Smør på et tynt lag med saus på hver bit.

3

Legg på litt paprika delt opp i skiver.

4

Toppes med et raust dryss med zataar-krydder.

5

Stekes noen få minutter i olivenolje i stekepanne, på for eksempel primus eller stormkjøkken, til det blir lett stekt på undersiden og brødet blir sprøtt.

Smaker aller best med en gang.

Tips: 

  • Libanesisk tynnbrød, zataar-krydder og aivar får du kjøpt på innvandrerbutikker.
  • Zataar er et blandingskrydder som består av timian, oregano, sumak, sesamfrø og salt.

 

Oppskriften er fra: Hilde Grøtte, @eteute

 

TURKOKKER: Hilde Grøtte (t.v.) og Amy Mir lagde libapizza og annen spennende internasjonal turmat ved et inkluderingsseminar i Sandnes høsten-2021.

Del denne artikkelen