I Pakistan spiser man mye kylling, i tillegg til lam og okse. Grønnsaker og store mengder belgfrukter som linser og kikerter er også typisk.
Prøv denne smakfulle gryta fra det pakistanske kjøkkenet! Oppskriften er fra ungdommer i DNT ung Drammen.
Ingredienser
-
4kyllingfilet
-
2 bokserkikerter (hermetiske)
-
2løk
-
1 helhvitløk
-
2 cmfersk ingefær
-
3tomater
-
3 dlolje
-
1 tschiliflak eller sort pepper
-
1 tsgurkemeie
-
2 tskuminfrø
-
1 tsnigellafrø
-
1 klypesalt
-
0.5 stksitron
-
1 dlvann
Slik gjør du:
Skjær løk og hvitløk i små biter og tilsett 1 dl (eller litt mer) olje i gryta.
Stek løken til den begynner å bli litt brun.
Hakk tomatene i biter og ha i gryta sammen med løken.
Når tomatene er blitt litt myke; tilsett alt krydderet og stek 3-4 min til.
Skjær kyllingen i små biter og tilsett i gryta. Stek til den har fått en gyllen farge.
Vask kikerertene og tilsett dem i blandingen. Kok ytterligere 3-4 minutter.
Ha 1 dl vann i gryta og la det koke på svak varme i 4-5 minutter.
Hakk ingefær i små biter og kutt opp korianderen. Pynt retten med ingefær og koriander, og press saften av en halv sitron over den. Retten er da klar til å serveres.
Serveres gjerne sammen med ris og naanbrød.
Oppskriften er fra: Alisha og Hasnat Javid i DNT ung Drammen