Appelsinbrownies er en enkel oppskrift som du kan ta med deg ut på tur – nam!
En ferdig brownierøre og noen appelsiner er alt du trenger for en digg og annerledes turdessert som lager seg selv på bålet.
Ingredienser
-
4appelsiner
-
1 pkferdig brownierøre
Disse forberedelsene gjør du hjemme:
Lag browniesrøre. Det enkleste er å bruke ferdig brownierøre fra pose.
Hell røren over i en pose, slik at du lett kan fylle appelsinen når du er ute på tur. Det er viktig at røren ikke er for flytende, så bruk gjerne litt mindre væske i oppskriften. Det er lurt å ha en litt tykk pose slik at det ikke går hull i posen underveis.
Putt gjerne posen i en boks med lokk under transport til bålplassen.
(Alternativt kan du ha røren i en myk plastflaske med stor åpning)
Dette gjør du ute på tur:
Fyr opp bålet og la det brenne slik at du får glør.
Skjær av toppen på appelsinen.
Grav ut innholdet fra den største delen av appelsinen. For smaken sin skyld bør du la det være igjen appelsinkjøtt rundt kantene.
Fyll 3/4 av appelsinen med browniesrøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.
Legg på toppen som du skar av. Det kan være lurt å ikke presse "lokket" for hardt på så deigen får plass til å heve.
Stek appelsinen på de varme glørne eller ved utkanten av bålet. La den steke i 20-30 minutter eller til deigen er passe stekt. Skallet blir svidd, men det har ingen annen betydning enn det estetiske.
Så er det bare å nyte en deilig tur-brownie!