Appelsinbrownies

Tekst: Mari Kolbjørnsrud – Foto: Kasper Fosser, Wanda Nordstrøm

Appelsinbrownies er en enkel oppskrift som du kan ta med deg ut på tur – nam!

En ferdig brownierøre og noen appelsiner er alt du trenger for en digg og annerledes turdessert som lager seg selv på bålet.

Porsjoner

Ingredienser

  • 4
    appelsiner
  • 1 pk
    ferdig brownierøre

Disse forberedelsene gjør du hjemme:


1

Lag browniesrøre. Det enkleste er å bruke ferdig brownierøre fra pose.

2

Hell røren over i en pose, slik at du lett kan fylle appelsinen når du er ute på tur. Det er viktig at røren ikke er for flytende, så bruk gjerne litt mindre væske i oppskriften. Det er lurt å ha en litt tykk pose slik at det ikke går hull i posen underveis.

3

Putt gjerne posen i en boks med lokk under transport til bålplassen.

(Alternativt kan du ha røren i en myk plastflaske med stor åpning)

SAFTIG KAKEFORM: Hvis du beholder noe av appelsinkjøttet langs "kanten" av skallet, får du saftig appelsinsmak på brownieen.

Dette gjør du ute på tur:


1

Fyr opp bålet og la det brenne slik at du får glør.

2

Skjær av toppen på appelsinen.

3

Grav ut innholdet fra den største delen av appelsinen. For smaken sin skyld bør du la det være igjen appelsinkjøtt rundt kantene.

4

Fyll 3/4 av appelsinen med browniesrøre. Den vil heve en del under steking, så det er viktig at den ikke er for full.

5

Legg på toppen som du skar av. Det kan være lurt å ikke presse "lokket" for hardt på så deigen får plass til å heve.

6

Stek appelsinen på de varme glørne eller ved utkanten av bålet. La den steke i 20-30 minutter eller til deigen er passe stekt. Skallet blir svidd, men det har ingen annen betydning enn det estetiske.

7

Så er det bare å nyte en deilig tur-brownie!

RØREBEHOLDER: Ha kakerøren i plastpose pakket i en boks. Da er det lett å klemme ut litt og litt røre i appelsinformene. Du kan også bruke en myk plastflaske.

Del denne artikkelen